Nazlı Ilıcak: Erdoğan Atatürk Demiyor - Son Dakika
Güncel

Nazlı Ilıcak: Erdoğan Atatürk Demiyor

Nazlı Ilıcak: Erdoğan Atatürk Demiyor

"AK Parti'ye oy verdiğim için utanıyorum" sözleriyle gündeme gelen Ilıcak "Mesela Tayyip Erdoğan sürekli Mustafa Kemal diyor, Atatürk demiyor" dedi.

08.11.2013 14:59  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın "Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayız. Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz" sözlerine Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak " AK Parti'ye oy verdiğim için utanıyorum" sözleriyle tepki göstermişti.

Dün yeniden CNN Türk ekranlarına konuk olan Nazlı Ilıcak, tartışma yaratan sözleriyle ilgili "Özel hayata müdahale eden sözlerinden dolayı utanıyorum" dedi.

"BEN BİR TAKIMIN OYUNCUSU DEĞİLİM"

Sözlerinden dolay yanlış anlaşıldığını ifade eden Ilıcak şu ifadelere yer verdi: "Tayyip Erdoğan'dan utandığımı söylemedim. Bu pozisyon beni utandırdı. Bu kişisel bir mesele değil. Ben bir düşünce söyledim. Ben bir düşünce söylüyorum. Yarın başka bir pozisyonu beğenebilirim. Bugün bunu savunurum, ertesi gün bakarım beğenmem bir icraatı eleştiririm. Ben bir takımın oyuncusu değilim. Bir olay karşısında hepimiz pozisyonumuzu belirliyoruz. Batan gemiden ayrılıyor yorumları yapılıyor. Gemi batmadı. Gayet de güzel yüzüyor."

"ERDOĞAN, ATATÜRK DEMİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın Atatürk'ten bahsederken sürekli 'Mustafa Kemal' dediğini belirten Ilıcak, "Mesela Tayyip Erdoğan sürekli Mustafa Kemal diyor, Atatürk demiyor. Yani sanki ben onun Milli Mücadeledeki başarılarını onaylıyorum ama ondan sonraki Atatürk'ü tasvip etmiyorum der gibi bir hal olabilir, böyle bir düşünce olabilir ama bunların sonucu mu Atatürk'ün fotoğraflarının bu nişanlardan çıkarılması? Ben TC'nin çıkarılmasına da karşıyım. Durup dururken Türkiye 'de zaten bir takım hassasiyetler varken TC niye çıkartılıyor?" şeklinde konuştu.

METİNER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Nazlı Ilıcak'ın tartışma yaratan sözlerine AK Parti'den tepki gösteren ilk isim AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner olmuştu. Sabah yazarının sözlerini sert bir dille eleştiren Metiner "Ilıcak, sahiden Başbakan ve AK Parti'den utanıyorsa, Sayın Başbakan Erdoğan vasıtasıyla ve ona yakınlık üzerinden elde ettiği köşe ile imkanları elinin tersiyle itsin. Ilıcak, Başbakan'ın sözlerini eleştirirken hangi bağlamda ne söylediğini bilmeden değerlendirme yapmasın. Başbakan Erdoğan ya da AK Parti'nin kimsenin özel hayatına müdahale ettiği yok. Vatandaşlarımızdan, konuyla ilgili bir şikayet gelmesi durumunda valilerin harekete geçmesi istenmektedir" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Nazlı Ilıcak: Erdoğan Atatürk Demiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement