Nba'de Bizimkiler Sezonu Nasıl Tamamladı? - Son Dakika
Spor

Nba'de Bizimkiler Sezonu Nasıl Tamamladı?

NBA'de normal sezon sona ererken tam 5 Türk oyuncu ligde mücadele etti.

16.04.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

82 maçlık serüvenin 15 Nisan'da sona erdiği NBA'de Türkiye de 5 oyuncusu ile yer aldı. New Orleans Pelicans'ta Ömer Aşık, önce Utah Jazz sonra Oklahoma City Thunder'da Enes Kanter, Milwaukee Bucks'ta Ersan Ilyasova, Los Angeles Clippers'ta Hidayet Türkoğlu ve Philadelphie 76ers'te Furkan Aldermi ülkemizi temsil eden isimler oldu.

Doğu Konferansı'nda Ersanlı Bucks, Batı Konferası'nda Hidolu Clippers daha önceden play-off vizesi alırken, normal sezonun son akşamında oynanan karşılaşmalardan sonra Ömerli Pelicans, Enesli Thunder ile aynı galibiyet yüzdesi ile bitirdikleri sezonda ikili averaj ile Batı Konferansı'nda son play-off biletini alan takım oldu.

İşte tek tek "bizimkilerin sezonu"

Kariyer ortalaması: 10,7 sayı 6.0 ribaund 1.1 asist 0.7 top çalma 0.4 blok

2014-2015 istatistikleri: 11,5 sayı 4,8 ribaund 1,0 asist 0,6 top çalma 0.3 blok

Bu sezon en iyi maçı: 34 sayı 6 ribaund 2 asist 2 top çalma vs. Indiana Pacers (26 Mart 2015)

Editör notu: Ersan, tabiri caizse kötü başladığı normal sezonu iyi bitirdi ve play-off öncesi takımına umut aşıladı. Mart ayından itibaren oynanan karşılaşmada 14,9 sayı 5.4 ribaund ortalamaları tutturdu. Ersanlı Bucks play-off ilk turunda Chicago Bulls ile eşleşti. Chicago Bulls'un Pau Gasol, Nikola Mirotic, Taj Gibson ve Joakim Noahlı uzun rotasyonu düşünüldüğünde Ersan İlyasova'yı zor bir serinin beklediğini söyleyebiliriz.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Nba'de Bizimkiler Sezonu Nasıl Tamamladı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement