Nebati Urfa'dan Mı Aday Gösterilecek? - Son Dakika
Güncel

Nebati Urfa'dan Mı Aday Gösterilecek?

Nebati Urfa\'dan Mı Aday Gösterilecek?

İstanbul'un aday adayı yoğunluğunu hafifletmeyi planlayan AK Parti'nin Urfa'ya Nureddin Nebati'yi göndereceği tahmin ediliyor.

20.03.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 genel seçimlerinde 'ağır abi' formülünü deneyen ve bu yöntemle başarılı olan AK Parti 7 haziranda da aynı formülle seçime girmeyi hedefliyor. Ankara ve İstanbul'un aday adayı yoğunluğunu da hafifletmeyi planlayan partinin Urfa'ya Nureddin Nebati'yi göndereceği tahmin ediliyor.

2011 genel seçimlerinde AK Parti, 'ağır abi' olarak bilinen bir formülü denedi. Bu formülle hem sürekli kendi seçim bölgelerinden giren ve artık yıpranan bakan adaylarını daha çok sahiplenecek illere yollamış oldu hem illerin bakan isteme taleplerini karşılamış oldu hem de Ankara, İstanbul gibi metropol şehirlerin aday adayı yükünü hafifletmiş oldu. Üstelik seçim sonuçlarında bu formülün başarılı sonuçlar getirdiği de parti tarafından görüldü.

NEBATİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ

AK Parti'nin 7 haziran 2015 genel seçimlerine de aynı formülle girme kararı aldığı öğrenildi. Parti genel merkezinin, önemli isimleri illerden aday göstermesiyle hem AK Parti'ye ilginin artmasını ve teşkilatın canlanmasını hem de büyükşehirlerin yoğunluğunun azalmasını hedeflediği anlaşıldı. Büyükşehirlerden illere gönderilecek adaylar, başbakan yardımcısı veya bakan düzeyindeki isimler. Ayrıca çoğu bu formülle kendi seçim bölgesinin dışındaki illerden aday gösterilmiş olacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati gibi birkaç isim hariç. Nebati, Urfalı olduğu halde yaşadığı İstanbul'dan aday olmuş ve 2011'de Meclis'e vekil olarak girmişti. 7 haziran seçimlerine ilişkin İstanbul'da yapılan temayül yoklamalarında Nebati, 1243 oy alarak birinci olmayı başardı. Ayrıca, Nebati'nin yeni kabine de bakan olarak görev alabileceği tahmin ediliyor.

BAŞKA İLLERE GÖNDERİLMESİ PLANLANAN İSİMLER

Başbakan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ar-Ge Başkanı Ekrem Erdem, Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

1964 yılında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Viranşehir'de bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi SBF Kamu Yönetimini ve ardından Siyaset Bilimi Yüksek Lisansını tamamladı. 2009-2010 öğrenim yılında Kocaeli Üniversitesinde başladığı Siyaset Bilimi doktora çalışmasını tamamladı.

Bu arada iş hayatına aile şirketinde akaryakıt istasyonu işletmeciliği ve tekstil işi ile başladı.

Aktif siyasete Refah Partisiyle 1991 yılında atıldı. Bakırköy de sırasıyla Refah Partisi ve Fazilet Partisi İlçe Başkanlıkları görevini yürüttü. 2001 yılında AK Parti İstanbul Teşkilatı'nda Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2004-2006 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı görevini Teşkilat Başkanı olarak yaptı. 15 Ocak 2011 tarihi itibariyle aday adayı olmak için İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti. 2011 yılından bu yana AK Parti İstanbul Milletvekilidir.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti Üyeliği devam etmektedir.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Nebati Urfa'dan Mı Aday Gösterilecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement