Necip Fasıl Kısakürek, Karesi'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Necip Fasıl Kısakürek, Karesi'de Anıldı

Necip Fasıl Kısakürek, Karesi\'de Anıldı

Karesi Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Üstat Yazar ve Şair Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 33’üncü yıl dönümünde Karesi Bedesteni’nde düzenlediği programla andı.

26.05.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karesi Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Üstat Yazar ve Şair Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 33'üncü yıl dönümünde Karesi Bedesteni'nde düzenlediği programla andı. Üstadın hayata yön veren sözlerinin yazılı olduğu tablolar sergilendi, kitaplarını da vatandaşlar çiçekliklerden topladı.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek için farklı bir anma programı düzenleyen Karesi Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Balıkesir'de bir ilke daha imza attı. Yazar ve Şair Necip Fazıl Kısakürek'i anlama ve daha iyi tanımak adına vefatının 33'üncü yılında Karesi Bedesteni'nde anma programı düzenlendi. Karesi Bedesteni'nde bulunan çiçekliklere üstat Necip Fazıl Kısakürek'inde kitaplarının yer aldığı çok sayıda kitap asıldı, günümüze kadar gelmiş sözlerinin yazılı olduğu tablolar sergilendi. Anma töreni, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın eşi Mehtap Yılmaz, Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İlknur İnan'ın çiçekliklerden kitap alıp okuması ile başladı. Program, protokolün ve çok sayıda vatandaşın sergiyi gezmesinin ardından çiçekliklerden kitap toplaması ile devam etti.

ÜSTADIN ŞİİRLERİ OKUNDU

Çok sayıda vatandaşın da ilgi gösterdiği programda; BAYŞAD üyelerinden Yaşar Kutlu 'Sakarya', Nihat Karayel 'Canım İstanbul', Dürdane Kılıç 'Kaldırımlar' adlı şiir okudu, Yusuf Akgül de üstadın hayatını anlattı. Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Narlı üstada dair anekdotlar paylaştı.

Prof.Dr. Narlı, bir toplumun, bir kültürün idrakini biçimlendiren, düşünce biçimini belirleyen, düşünce mimarları ve ruh babalarının olduğunu söyledi. "Bu düşünce mimarlarını sevmemiz için hiç kimse bize tavsiyede bulunmaz" diyen Prof.Dr. Narlı, "Hiç kimse bize Mevlana'yı, Necip Fazıl Kısakürek'i, Yunus Emre'yi sevin dememiştir. Biz zaten onları seviyor olarak hayatın içerisinde yer alırız. Onları duyuyor, biliyor anlıyor olarak hayatın içinde büyürüz. İşte Necip Fazıl da bunlardan birisidir" şeklinde konuştu.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i anma programı dualar ile son buldu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necip Fasıl Kısakürek, Karesi'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement