Necip Nasır: Arazi Üretilemiyor, Kent Ekonomisi Zarar Görüyor - Son Dakika
Yerel

Necip Nasır: Arazi Üretilemiyor, Kent Ekonomisi Zarar Görüyor

Necip Nasır: Arazi Üretilemiyor, Kent Ekonomisi Zarar Görüyor

İzmir'de inşaat sektörünün önündeki engelin yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden MÜFED Başkanı Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

31.07.2015 12:11  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün, arazi yetersizliği nedeniyle canlanamadığını ve projelerin hayata geçirilemediğine dikkat çekti. İzmir'in planlanması halinde sektörün hızlı bir şekilde canlanmasını beklediklerini ifade eden Nasır, "Yatırımcılar, hükümetin durumunun açıklığa kavuşmaması nedeniyle yeni projelerini bekletiyor. Belediyeler tarafından planlama çalışmaları yapılıyor; fakat bu konuda bazı sıkıntılar var" dedi.

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nın, Türkiye adına çok başarılı bir proje olduğunu vurgulayan Nasır, "Yurt içinde kentsel dönüşüm gerçeği var. Kanun ilk çıktığı zaman, devrim niteliğinde olduğunu söylemiştik. Deprem gerçeği olan ülkemizde, yüzde 85 dönüşme oranı olması gerektiğini, sağlıklı olmayan konutların dönüşümüyle ilgili kanunların gerektiğini de belirtmiştik. Kentsel dönüşümü İzmir gerçeğine indirgediğimizde, arzu edilen boyutlarda dönüşüm maalesef yapılamadı. 2012'den bugüne geçen 3 yıllık süreçte, bizler de sektör temsilcileri olarak çok dikkatli davrandık" ifadesini kullandı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM BİREYSEL OLARAK YAPILIYOR"

İzmir'de kentsel dönüşümün bireysel olarak yapıldığının bilgisini veren Necip Nasır, federasyon olarak yapılanları dönüşüm olarak değerlendirmediklerini belirtti. Nasır, "İzmir'i ileriye taşıyacak vizyon sahibi planların olmaması çok daha farklı bir tehlike doğuruyor. Planları olmayan İzmir'de, haliyle eski yapıları yıkıp yapıyorlar. Aslında doğru uygulansa, şehrimiz ve ülke adına çok yararlı olacak kanundan bazıları faydalanarak gelişi güzel işler yapıyor. Belki depreme dayanıklı sağlıklı yapılara sahip olacağız, ama betonlaşmış, vizyon ve misyonu olmayan bir kent haline dönüşmemiz de yakındır" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necip Nasır: Arazi Üretilemiyor, Kent Ekonomisi Zarar Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement