Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama" Programı - Son Dakika
Güncel

Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama" Programı

Saadet Partisi İl Başkanlığınca, vefatının 5. yılında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için anma programı düzenlendi.

06.03.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi İl Başkanlığınca, vefatının 5. yılında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için anma programı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirilen "Erbakan'ı anma ve anlama programı" etkinliği, Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

İl Başkanı İslam Korkmaz, burada yaptığı açılış konuşmasında, Necmettin Erbakan'ı vefatının 5. yılında rahmetle andıklarını dile getirerek, "Erbakan'ı anmak kadar anlamak da önemlidir. Biz biliyoruz ki onu anlamak belirlediği hedefler doğrultusunda mücadele edebilmek, mazlumun yanında durup zalimin karşısına geçebilmektir" dedi.

Eminönü eski belediye başkanı Lütfi Kibiroğlu, merhum Erbakan'ı anmanın kolay olduğunu, anlamanın gayret ve sevgi istediğini ifade etti.

Erbakan'ın hayatının kütüphane olduğunu kaydeden Kibiroğlu, şunları söyledi:

"Hocamın hayatını kaleme alsanız kitap haline getirseniz ancak bir kütüphane yeter. Böyle bir insanla çalışmayı rabbim bize nasip etti. Onun için ne kadar şükretsek azdır. Bana milli görüş belediyeciliğini anlat diyorlar. Aslında milli görüş belediyeciliğini hocamdan dinlemek lazım. Çünkü biz ondan öğrendik. Hepimizin üzerinde o kadar çok emeği var ki inşallah bizlere hakkını helal etmiştir. Eğer onun hakkını veremiyorsak bundan sonra halimiz zor demektir."

Erbakan'ın Türkiye'de havuz sistemi ve İslam Birliği olarak bilinen D8'leri kurduğunu hatırlatan Kibiroğlu, şöyle devam etti:

"Hocam 40 yıl siyonizmi, dış güçlerin neler yapmak istediğini anlattı. Şimdi Erbakan öldü fakat bin tane inşallah yüz binlerce milli görüşçü Erbakan doğdu. Yeter ki onu anla. Onu anladığın an sende bir Erbakansın. O ufku görmek lazım. İslam alemi bu kadar zulmü yaşadı mı bilmiyorum. Ben tarih kitaplarında okumadım. Irak'a, Suriye'ye, Libya'ya bakın."

Etkinlikte, Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement