Necmiye Alpay 5 Yıla Kadar Hapsinin İstendiği Davada Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Necmiye Alpay 5 Yıla Kadar Hapsinin İstendiği Davada Hakim Karşısına Çıktı

Necmiye Alpay 5 Yıla Kadar Hapsinin İstendiği Davada Hakim Karşısına Çıktı

Haber: Hayati KILIÇ, İstanbul DHAKapatılan "Özgür Gündem" gazetesinde bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Ayşe Necmiye Alpay ve gazetenin yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya, "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veye yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak" suçunu...

24.11.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Hayati KILIÇ, İstanbul DHA

Kapatılan "Özgür Gündem" gazetesinde bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Ayşe Necmiye Alpay ve gazetenin yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya, "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veye yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada 5'er yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu Ayşe Necmiye Alpay ve İnan Kızılkaya katıldı.

MAHKEMEYE İKİ SAYFALIK DİLEKÇE SUNDU

Mahkemeye 2 sayfalık yazılı ifade veren Necmiye Alpay, Özgür Gündem gazatesi'ne, 2016 Mayıs ayında başlatılan "24 saatlik nöbetçi yayın yönetmenliği" kampanyasına katıldığını söyledi.

Amacının ne şuç işlemek ne de terör propagandası yapmak olmadığını belirten Alpay, "Amacım sadeca basın ve ifade özgürlüğünü savunmaktır. söz konusu olan bir suç edimi değil, bir voltaire edimidir. Yani davasıdır. Kaldı ki ömrümün son 35 yılında basın ve ifade özgürlüğünün taşıdığı hayati öneme yakından tanıklık etmiş bulunmaktayım" dedi.

"SOSYALİZM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN YOKLUĞUNDAN DOLAYI YIKILMIŞTIR"

Türkiye'nin kürt sorununun biriken özgürlük yoksunluğundan patlak verdiğini belirten Alpay, "Sosyalizm ifade özgürlüğünün yokluğundan dolayı yıkılmıştır. Sembolik olarak 1 günlüğüne ifa etmiş olduğum genen yayın yönetmenliği sıfatının şartları oluşmamıştır. Bizler sadece basın ve ifade özgürlüğü için bu şekilde davrandık. Ayrıca başka bir mahkemede adı geçen gazetede danışman sıfatıyla bulunduğun için tutuklanmış bulunmaktayım. Bununda bir tezat olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şekilde atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum. Duruşmadan vareste tutulmayı talep ediyorum" dedi.

"TAMAMEN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA HAREKET ETİK"

Sanık İnan Kızılkaya ise suçlamarı kabul etmeyerek "Biz gazeteci olarak güncel, sosyal ve siyasi gelişmeleri içeren yazıları toplumu bilgilendirmek için yazdık. Tamamen ifade özgürlüğü kapsamında hareket etik. Beraatimi istiyorum. Duruşmadan vareste tutulmayı talep ediyorum" dedi. İnan Kızılkaya Hakkında verilecek kararın, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isterken, Necmiye Alpay istemedi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Dilbilimci Ayşe Necmiye Alpay, 13 Haziran 2016 tarihinde, kapatılan "Özgür Gündem" gazetesinin ana davası kapsamı da tutuklanmıştı.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, İnan Kızılkaya'nın yazı işleri müdürü, Ayşe Necmiye Alpay'ın genel yayın yönetmeni olduğu "Özgür Gündem" gazetesinin 5 Haziran 2016 tarihli yayınının çeşitli sayfalarında kaleme alınan bazı yazıların suç teşkil ettiği belirtiliyor.

İddianamade "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veye yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işledikleri iddia edilen sanıkların 1- 5 yıl arasında hapis cezalarıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Necmiye Alpay 5 Yıla Kadar Hapsinin İstendiği Davada Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement