'Neden Bu Rotasyon?" - Son Dakika
Spor

'Neden Bu Rotasyon?"

\'Neden Bu Rotasyon?"

Kupada finalist olmasına karşın ligde şampiyonluk yarışından çok erken kopan Galatasaray'da eleştirilerin hedefi haline gelen teknik direktör Roberto Mancini, kadro seçimlerindeki istikrarsızlığının nedenlerini Başkan Ünal Aysal’a anlattı.

24.04.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, en çok eleştiri aldığı konuya açıklık getirdi. Göreve geldiği 30 Eylül 2013 tarihinden bu yana çıktığı 41 maçta 41 farklı kadro sahaya süren Mancini, bu uygulamasının nedenini Başkan Ünal Aysal ile paylaştı.

Mancini ve futbolculara tam destek

Düşüşün en büyük nedeni olarak gösterilen Mancini'nin kadro sürprizleri ve bitmeyen rotasyon tutkusu bilindiği gibi herkesi isyan ettiriyordu. Geçtiğimiz hafta Akmerkez'deki ofisinde Roberto Mancini ile bir araya gelen Başkan Ünal Aysal'ın İtalyan hocaya bu uygulamasının sebebini sorduğu ortaya çıktı.

Yapılan 1 saatlik görüşmede Aysal, Roberto Mancini'ye, "Neden her maçta farklı bir 11 sahaya sürüyorsunuz?" sorusunu yöneltti. İtalyan teknik adam, Aysal'ın sorusuna yanıt verirken rotasyon tutkusunu şu sözlerle anlattı:

"Geleceğin Galatasaray'ını yaratmak istiyorum. Bunun için de hangi futbolcunun nerede daha faydalı olacağını görmem lazım. Belki bir futbolcu farklı bir pozisyonda daha verimli oynayabilir. Ayrıca herkese şans vermek istiyorum. Oyuncuların heyecanını düşürmemek gerekli... Futbolcuların bu heyecanı yaşaması ve formayı eşit dağıtarak oyuna, takıma katılmaları adına bu uygulamaya gidiyorum. Bu olmadan da her futbolcu hakkında doğru bilgi sahibi olamayız. Gelecek adına bu olmadan olmaz."

Mancini'nin konuşmasını dikkatli biçimde dinleyen Aysal, ortaya koyduğu mantık ve düşünceyi saygıyla karşıladı ve tam yetki verdiği teknik adama herhangi bir yorum yapmayı uygun görmedi.

Ali Naci Küçük

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Neden Bu Rotasyon?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement