Nefret Suçlarına Karşı Eğitimden Geçen Polisler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Nefret Suçlarına Karşı Eğitimden Geçen Polisler Sertifikalarını Aldı

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, "Polis Akademisi Başkanlığı olarak daha güvenli bir Türkiye ve dünya için tüm gayretimizle çalışıyor, bu amaçla ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğine büyük önem veriyoruz.

28.04.2016 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, "Polis Akademisi Başkanlığı olarak daha güvenli bir Türkiye ve dünya için tüm gayretimizle çalışıyor, bu amaçla ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğine büyük önem veriyoruz." dedi.

AGİT İnsan Hakları ve Demokratik Kurumlar Bürosu tarafından verilen "Kolluk kuvvetleri için nefret suçlarına karşı eğiticilerin eğitimi"nin ardından, Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesi'nde tören düzenlendi.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Çolak, törende yaptığı konuşmada, pek çok gelişmiş ülkede nefret suçlarının büyük bir güvenlik sorunu olarak değerlendirildiğini, Türkiye'de de nefret suçlarıyla mücadele konusunda çeşitli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Prof. Dr. Çolak, Polis Akademisi Başkanlığı ile AGİT İnsan Hakları Ofisi arasında ocak ayında mutabakat zaptı imzalandığına işaret ederek, bu doğrultuda 60 polisin nefret suçlarına yönelik eğitimden geçirildiğini, bir sonraki aşamada ise bu kişilerin tüm emniyet teşkilatının eğitiminde rol alacaklarını kaydetti.

AGİT program görevlisi Olomofe

AGİT program görevlisi Larry Olomofe ise konuya verilen önem nedeniyle Türkiye Polis Akademisine teşekkür etti ve AGİT'e üye ülkelerde nefret suçunun önlenmesine yönelik eğitimlere önem verildiğini söyledi.

Olomofe, "Nefret suçlarına karşı özel bir yaklaşımımız var, buna müdahale, bunun önlenmesi ve ortadan kaldırılması ve gerekli soruşturmaların yapılması konusunda tüm AGİT bölgesinde gerekli çalışmaları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Nefret suçlarıyla mücadele için çalışan polis görevlilerinde temel bir anlayışın oluşması çok önemli, adalete erişimin sağlanması ve nefret suçlarına maruz kalan, hedef olan kişilerin korunması için." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitimcilere teşekkür belgeleri, eğitime katılan emniyet mensuplarına sertifikaları verildi.

Tören, kokteylin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nefret Suçlarına Karşı Eğitimden Geçen Polisler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement