Nejat Uygur'un Adı Adana'da Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Nejat Uygur'un Adı Adana'da Yaşayacak

Nejat Uygur\'un Adı Adana\'da Yaşayacak

Geçtiğimiz ay vefat eden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un adı, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla bir bulvara verildi.

18.12.2013 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz ay vefat eden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un adı, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla bir bulvara verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi 13 Kare Sanat Günleri kapsamındaki etkinlikler için Adana'da bulunan Uygur'un çocukları Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler de, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bulvarın açılışına katıldı.

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Kenti kent yapan sanatı, kültürüdür. Edebiyata vefası olmayan kentleri ben kentlerden kabul etmiyorum, sadece onlar oturma alanlarıdır. Ama esas insanı insan yapan sanatçısına, geçmişine değer vermek, geleceğine sahip çıkmaktır" dedi.

Behzat Uygur ise Aldırmaz'a sanatçıya verdiği değer için teşekkür ederek, Nejat Uygur Tiyatrosu'nun Adana'da yeşerdiğini hatırlattı. Babası ile ilgili bir anısını da anlatan Behzat Uygur, isminin Adana'da bir çıkmaz sokağa verilmesini istediğini ve bu sokağa girenlerin kulağını çınlatmalarını istediğini gülerek anlattı.

Konuşmaların ardından Süheyl Uygur, önce Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bando takımını yönetti ardından ise ağabeyinin şeflik yaptığı bando takımında trompet çaldı.

Konuşmalardan sonra Başkan Vekili Aldırmaz, Uygur kardeşler ve beraberindekiler, Nejat Uygur'un isminin verildiği bulvarda yürüdü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nejat Uygur'un Adı Adana'da Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement