Nektarinler Çiçek Açtı - Son Dakika
Güncel

Nektarinler Çiçek Açtı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Mersin'in Erdemli ilçesinde bir ziraat mühendisinin yetiştirdiği nektarin meyvesi çiçek açma görüntüsü Nektarin ürününü yetiştiren Emre Şavk ile yapılan röportaj Nektarin bahçesi içerisinden görüntü Nektarin çiçeklerinden görüntü Emre Şavk'ın nektarin meyvesinin diğer ürünlere nazaran 1 ay erken çiçek açması konusunu anlatması Nektarin serası bahçesinden genel görüntü Nektarinler çiçek açtı Mersin'in Erdemli ilçesinde yer alan seralarda üretilen nektarinler çiçek açtı.

03.02.2016 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir ziraat mühendisinin yetiştirdiği nektarin meyvesi çiçek açma görüntüsü

Nektarin ürününü yetiştiren Emre Şavk ile yapılan röportaj

Nektarin bahçesi içerisinden görüntü

Nektarin çiçeklerinden görüntü

Emre Şavk'ın nektarin meyvesinin diğer ürünlere nazaran 1 ay erken çiçek açması konusunu anlatması

Nektarin serası bahçesinden genel görüntü Nektarinler çiçek açtı

Mersin'in Erdemli ilçesinde yer alan seralarda üretilen nektarinler çiçek açtı.

Ziraat mühendisi ve nektarin yetiştiricisi Emre Şavk, gazetecilere yaptığı açıklamada, açıkta yetiştirilen nektarinlere nazaran serada yetişenlerin yaklaşık bir ay erken çiçek açtığını bildirdi.

Yaklaşık 5 dönüm arazi üzerinde oluşturdukları serada nektarin bakımının diğer ürünlere göre masrafının az, kazancının ise daha fazla olduğunu belirten Şavk, ürünün erken hasat edilmesinden dolayı ise kazancının çok iyi olduğunu ifade etti.

Şavk, şunları söyledi:

"Nektarinin en büyük alıcısı başta İran olmak üzere Orta Doğu ülkeleridir. Ürün ilk çıktığında kilosunu 15 liradan, en düşük ise 4 liradan satmaya başladık. Son 5 yıldır domatese alternatif olarak nektarin üretiyorum ve kazancı çok iyi. Domatese sürekli bakım gerekirken nektarine bir çiçek açma döneminde bakım yapılıyor. Bu günlerde havaların da kısmen sıcak gitmesiyle seranın içerisi gelincik tarlasına döndü. Seranın içerisi mis gibi nektarin çiçeği kokuyor. Mayıs ayının ilk haftası hasadına başlarız diye umut ediyoruz"

Nektarinler Çiçek Açtı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nektarinler Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement