Nelson Mandela'nın Cenazesi - Son Dakika
Dünya

Nelson Mandela'nın Cenazesi

Nelson Mandela\'nın Cenazesi

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, doğduğu Kunu köyünde düzenlenen törenin ardından defnediliyor.

15.12.2013 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, doğduğu Kunu köyünde düzenlenen törenin ardından defnediliyor.

On gün önce, 95 yaşında hayatını kaybeden Mandela için, Kunu'da düzenlenen törende çeşitli ülkelerden liderler, Mandela'nın arkadaşları ve aile fertleri konuşmalar yaptı.

Güney Afrika bayrağına sarılı tabutunun önünde konuşan Mandela'nın torunu Nandi Mandela, büyükbabasının "eğlenceli, mizah duygusu gelişmiş bir insan" olduğuna dikkat çekti. Mandela, "Çocukluğunda çıplak ayakla okula giderdi fakat bu ülkedeki en yüksek makama ulaşmayı başardı," dedi.

Nelson Mandela'nın cezaevinden arkadaşı Ahmed Katrada ise, "kardeşini" kaybettiğini belirtti ve ekledi: "Bugün, hüzünlüyüz ama aynı zamanda gururumuz büyük. İçimizden biri, hem yaşamında hem de ölümünde, Güney Afrika halkını ve bütün dünyayı, tarihte eşi görülmemiş bir biçimde birleştirdi."

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Güney Afrika halkına kendini adamış bir özgürlük savaşçısının 95 görkemli yılı geride bırakarak aralarından ayrıldığını belirtti. Zuma, Mandela'nın özgürlüğe giden uzun yolculuğu sona erse de, kendi yolculuklarının devam ettiğini ve Mandela'nın mirasına sahip çıkacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Mandela'nın tabutu bir top arabasına konuldu. Askerler ve sivillerin eşlik ettiği top arabası, tabutu, naaşın defnedileceği tepeye götürdü. - KUNU

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Nelson Mandela'nın Cenazesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement