Nelson Mandela Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika
Dünya

Nelson Mandela Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Nelson Mandela Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'yı, ölümünün birinci yıl dönümünde ailesi ve sevenleri törenle andı.

05.12.2014 13:46  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, ölümünün 1. yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından törenle anıldı.

Pretoria'daki sendika binasında gerçekleşen anma töreninde Güney Afrika'nın ilk siyahi devlet başkanı için dua edildi. Mandela'nın birçok arkadaşının ve ailesinin bulunduğu törende Mandela için saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından Mandela'nın ailesi, Nelson Mandela heykeline giderek heykelin önüne çiçek koydu ve eski Güney Afrika devlet başkanını andı.

Hayatı boyunca apartheid yönetimine karşı mücadele eden ve ırkçılığı reddeden Nelson Mandela, demokratik yollarla yapılan seçimler öncesi 27 yıl boyunca hapis yatmıştı. 1993 yılında Nobel Barış Ödülü alan Mandela, 1994 yılında ise Güney Afrika'da ilk kez yapılan demokratik seçimlerde ülkenin ilk siyahi devlet başkanı seçilmişti. - PRETORIA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Nelson Mandela Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.

  • Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü
    22:09 Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü

    Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü. Görüşmede, devir teslim törenine ilişkin detaylar ve Senegal gündemini meşgul eden konular ele alındı. Faye, seçimde oyların yüzde 54,2'sini alarak Senegal'in ve Afrika'nın seçilmiş en genç cumhurbaşkanı oldu. Ayrıca Faye, Senegal'de ilk turda seçilen ilk muhalif cumhurbaşkanı adayı olarak da tarihe geçti.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.


Advertisement