Nemrut Dağı'nda "Çiğ Köfte Festivali" - Son Dakika
Yerel

Nemrut Dağı'nda "Çiğ Köfte Festivali"

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'nda "Çiğ Köfte Festivali" düzenleneceği bildirildi.

23.05.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'nda "Çiğ Köfte Festivali" düzenleneceği bildirildi.

Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Valilik ve Çiğköfteciler Derneği'nin (ÇİĞDER) birlikte organize edeceği " Çiğ Köfte Festivali"nin 26 Temmuz'da gerçekleştirileceği duyuruldu.

Organizasyona ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adıyaman'a gelerek Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Etkinliğin kapsamının belirlendiği ziyarette, "Çiğ Köfte Festivali"nin Nemrut Dağı'nda büyük bir katılımla yapılmasına karar verildi.

Herkesin büyük heyecan ve sabırsızlıkla beklediği festivalde 3 ton çiğ köftenin yoğrularak, gelen yerli ve yabancı turistlere dağıtılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine de yer verilen Vali Mahmut Demirtaş, ÇİĞDER ile düzenleyecekleri festivalin, 26 Temmuz'da gerçekleşeceğini kaydetti.

Böyle bir festivale Adıyaman'ın ilk defa ev sahipliği yaptığını belirten Demirtaş, "Festivale katılacak tüm konuklara Adıyaman'ın markası ve vazgeçilmez damak tadı olan çiğ köfte ikram edilecek. Tüm katılımcılar 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nda güneşin batışı eşliğinde çiğ köftenin tadına varacak. Herkesi 26 Temmuz'daki büyük şölene davet ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nemrut Dağı'nda 'Çiğ Köfte Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement