Nereden Nereye" Dedirtecek Bir Başarının Hikayesi - Son Dakika
Spor

Nereden Nereye" Dedirtecek Bir Başarının Hikayesi

Nereden Nereye" Dedirtecek Bir Başarının Hikayesi

Golbol Kadın Milli Takımı, 2016 Rio de Janeiro Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde ederek tarihte bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor.

25.03.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Golbol Kadın Milli Takımı, 2016 Rio de Janeiro Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ederek tarihte bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. 2014 Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olarak Rio 2016 vizesini alan milliler, çalışmalarını madalya hedefiyle sürdürüyor.

Bu yıl içinde İsveç ve Polonya'da düzenlenecek turnuvalarda dünyanın en iyi takımlarıyla karşılaşacak olan milli takım, çalışmalarını Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) tamamladı.

Milli takımın elde ettiği tarihi başarıyı ve hedeflerini Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi sitesine değerlendiren antrenör Ali Tekçe, sistemli ve özverili çalışmaları sonucunda 2016 Rio Paralimpik Oyunları vizesini aldıklarını söyledi.

Milli Takımın son 4 yılda gösterdiği büyük atılımla Rio 2016'ya katılmaya hak kazandığını belirten Tekçe, "Tarihinde hiç galibiyet alamayan bir ekipten, büyük başarılara imza atan bir takım haline geldik. Bu anlamda gösterdiğimiz gelişimi tek anlamıyla 'inanılmaz' olarak yorumluyorum" dedi.

"SPORCULARIMIZ, YILLARDIR VERDİKLERİ EMEKLERİN KARŞILIĞINI ALDI"

Milli takım sporcularının uzun yıllardır birlikte çalıştığını ve birbirlerini çok iyi tanıdıklarını anlatan Tekçe, "2007 yılından bu yana milli takımı çalıştırıyorum. Öncesinde hiçbir ülkeyi yenememiştik. 2010 yılına kadar da bu böyle devam etti. İnancımızın ve çalışmalarımızın karşılığını 2010 Dünya Oyunları'ndan sonra almaya başladık" ifadelerini kullandı.

Milli takımın, 2013 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olarak ilk defa Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettiğini hatırlatan antrenör Ali Tekçe, "Şampiyonada dünya üçüncüsü olarak tarihimizde ilk kez Paralimpik Oyunları vizesi aldık. Sporcularımız yıllarca verdikleri emeğin karşılığını en güzel şekilde aldılar. Bu büyük başarıyı bizlere yaşattıkları için sporcularımızla ne kadar gurur duysak azdır" diyerek sözlerini tamamladı.

ATALAY: "ASLA PES ETMEDEN HER ZAMAN DAHA İYİ OLACAĞIMIZA İNANARAK BU NOKTALARA GELDİK"

Golbol Kadın Milli Takımı kaptanı Buket Atalay ise 2016 Rio de Janeiro Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Rio 2016 heyecanını şimdiden yaşamaya başladıklarını ifade eden Atalay, "Golbol kadınlarda ülkemizi ilk kez paralimpik oyunlarında temsil edeceğiz. Bunun büyük gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl İsveç ve Polonya'da katılacağımız turnuvalar, Rio 2016 öncesinde hangi seviyede olduğumuzu net şekilde gösterecektir. Dünyanın en iyi takımlarının katılacağı turnuvalarda, milli takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız" şeklinde konuştu.

Asla pes etmeden, her zaman daha iyi olacaklarına inanarak bu noktalara geldiklerini kaydeden Buket Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geldiğimiz bu noktayı Rio 2016'da daha yukarılara taşımak istiyoruz, herkes bize inansın. Milli takımımızın yaş ortalaması 18 civarında. Kadroda şu anda 22 yaşın üzerinde bir sporcu yok. İsrail ve Rusya ile birlikte dünyada bu seviyede olan en genç üç ülkeden biriyiz. Dolayısıyla önümüzde uzun soluklu bir dönem yer alıyor. Umarım gelecek yıllarda da ülkemizi gururlandıracak derecelere imza atarız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Nereden Nereye' Dedirtecek Bir Başarının Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement