Mersin'de Neşet Ertaş Türküleri Seslendirildi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Neşet Ertaş Türküleri Seslendirildi

Mersin\'de Neşet Ertaş Türküleri Seslendirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Opera Senfonisi ve Balesi, halk ozanı Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirdi.

25.09.2014 23:26  Güncelleme: 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Opera Senfonisi ve Balesi halk ozanı Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirdi.

Cacabey Meydanında verilen halk konserinde Ertaş'ın türküleri Devlet Opera Senfonisi ve Balesi tarafından seslendirilirken Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Neşet usta emeğe çok değer verirdi emeğinize sağlık dedi.

Cacabey Meydanında 5 bin kişinin izlediği konserde Merhum Ertaş'a ait eserler seslendirilirken Ertaş ailesi de konseri sonuna kadar izledi. Duygusal anlarında yaşandığı konserde Kırşehirliler senfonik konser'in hareketli parçalarına alkışlarla ve oyunlarla eşlik etti.

Konser sonrasında Merhum Ertaş'ın çocukları ile gurur duyması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Bugün kızı oğlu ailesi herkes burada Allah herkese böyle evlatlar nasip etsin diyorum. Neşet Ertaş'ın ismini taşımak kolay değildir. Onlar mütevaziliği, hoşgörüleri ile gerçekten onun ismini en güzel şekilde taşıyorlar" dedi.

Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ve kızı Döne Ertaş, "Babamızın türkülerini ne olursa olsun duygulanırıyoruz. Emek verilmiş, çok duygulandık onur duyduk emeği geçen insanlara sonsuz saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Konser sonrasında Vali Özdemir Çakacak, Mersin Devlet Opera Senfonisi ve Balesi Şefine plaket ve çiçek takdim etti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Neşet Ertaş Türküleri Seslendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement