Netanyahu'dan İslami Hareket'e Suçlama - Son Dakika
Güncel

Netanyahu'dan İslami Hareket'e Suçlama

İsrail Başbakanı Netanyahu: "İslami Hareket’in kuzey kolunu illegal ilan etmeyi gündeme almaları için ilgili kurumlara talimat verdim"

29.06.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Şeyh Raid Salah liderliğindeki 1948 Filistin İslami Hareketi'nin illegal ilan edilmesinin gündeme alınması talimatı verdiğini söyledi.

Netanyahu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada,1948 Filistin İslami Hareketi'nin sürekli İsrail devleti ve onun halkı aleyhinde söylemlerde bulunduğunu ve kendisini Hamas'la özdeşleştirdiğini öne sürerek, "İslami Hareket'in kuzey kolunu illegal ilan etmeyi gündeme almaları için ilgili kurumlara talimat verdim" dedi.

İslami Hareket'in illegal ilan edilmesinin güvenlik güçlerinin mücadelesinde önemli imkanlar sağlayacağını vurgulayan Netanyahu, şunları kaydetti:

"Hafta sonu Umm Al-Fahm'de, İsrail askerlerinin kaçırılması ve bu faaliyetlere destek olunması çağrısında bulunulan bir gösteri düzenlendi. İsrailli Arapların çoğu bu görüşü paylaşmıyor ve ben onların liderlerine bunun kınanması çağrısında bulunuyorum. İsrail askerlerinin kaçırılmasına yönelik dehşet verici çağrıları kabul edemeyiz."

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara da değinen Netanyahu, "İhtiyaç olması halinde bu operasyonları arttırmaya hazırız. Hamas ile uzlaşı hükümetinin ilan edildiği andan itibaren, Gazze Şeridi'nden İsrail'e yapılan saldırıları engelleme sorumluluğunun Filistin otoritesinde olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Filistin'de, 23 Nisan'da Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Bu hükümetin ardından Filistin'de 6 ay içerisinde seçimlerin yapılması planlanıyor. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Netanyahu'dan İslami Hareket'e Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement