Neü'de Kitap Okuma Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Neü'de Kitap Okuma Etkinlikleri Devam Ediyor

Neü\'de Kitap Okuma Etkinlikleri Devam Ediyor

Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında “İnsan Her Yerde Okur” sloganıyla gerçekleştirilen okuma etkinlikleri devam ediyor.

06.04.2017 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında "İnsan Her Yerde Okur" sloganıyla gerçekleştirilen okuma etkinlikleri devam ediyor.

Köyceğiz yerleşkesinde gerçekleştirilen programda NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üniversiteye en çok bu etkinliğin yakıştığına dikkat çekti. Kitap okumanın sadece belirli günlerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Rektör Şeker, "Zaman içerisinde kitabın, kütüphanenin fonksiyonu ve yeri değişiyor. Eskiden kitaba ulaşmak zordu. Kitap sadece hattatlar tarafından el yazması olarak yazılıyordu. Daha eskiden taşlara ve farklı materyallere yazılıyordu. Taşınması, okunması, aktarılması zordu. Bu süreçleri insanoğlu yaşadı ve bugünlere geldi. Artık hepimizin cebinde ansiklopediler dolaşıyor. Hepimizin bir dokunuşla ulaştığı birçok kitap kaynağı veya kütüphane var. Bu kolaylığa rağmen kitaba ayırdığımız zaman dilimi çok azaldı. Eskiden kitabı ezberleyen alimler, kitabı talebelerine yorumlayarak şerhlerle aktaran alimlerden, kitabı olmayan ve kitaba saygı duymayan akademisyenlere geçiş yaptık" dedi.

Kitabın medeniyetimizdeki önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Şeker, kitaptan istifade etmek ve kitabı değerlendirmek gerektiğini belirtti.

En çok kitap okuyanlara ödül

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. NEÜ Kütüphanelerinden en çok kitap ödünç alan birinci öğrenci Cihad Karaçaylı, ikinci öğrenci Müberra Şaşı, üçüncü öğrenci Bagül Atayeva ve en fazla kitap bağışı yapan Büşra Tümer ödüllendirildi. Etkinlik folklor gösterisi ve pilav ikramıyla sonra erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü'de Kitap Okuma Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement