Neü'lü Uluslararası Öğrencilere Gezi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Neü'lü Uluslararası Öğrencilere Gezi Düzenlendi

Neü\'lü Uluslararası Öğrencilere Gezi Düzenlendi

NEÜ Konya Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONDİL) geleneksel olarak düzenlediği Şehir ve Kültür Gezilerine başladı.

07.12.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEÜ Konya Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONDİL) geleneksel olarak düzenlediği Şehir ve Kültür Gezilerine başladı. KONDİL'de Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin şehir turu otobüsleriyle Konya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buldu.

KONDİL ve Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleşen organizasyonla, 55 ülkeden 150 öğrenci, Mevlana Müzesi, Şehitlik, Alaaddin Cami, Koyunoğlu Müzesi, Meram Bağları gibi Konya'nın manevi ve kültür öğelerini tanıma fırsatı buldu. Şehir turunun ardından öğrenciler son olarak Yaşayan Konya Evini ziyaret etti.

"TÜRKÇE ÖĞRETİMİ BERABER TÜRK KÜLTÜRÜNÜ DE TANITIYORUZ"

KONDİL yetkilileri, uluslararası öğrencilere sadece dil öğretimi vermediklerini belirterek, Türkçe öğretiminin içinde Türk Kültürünü tanıtmanın da olduğunu; bu tür gezi faaliyetlerinin öğrencilere Türk dilini öğretmekle beraber öğrenilen dile ait kültürü de tanıma imkanı sağladığını ifade etti. Yetkililer, sağladıkları destek ve imkanlar nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

"YAŞAYAN KONYA EVİNE ÖVGÜ"

Geziye katılan bazı öğrenciler Yaşayan Konya Evine hayranlıklarını ifade etti. Konya'nın manevi atmosferinin ve camilerin kendisini çok etkilediğini ifade eden öğrencilerden Afganistanlı Roya Sayi, "Ben Konya Kültür Evini ve Koyunoğlu müzesini çok beğendim. Bu gezi eski ve yeni Konya'yı kıyaslamamıza vesile oldu. Yaşadığımız şehrin kültürünü öğrenmek bize çok büyük mutluluk verdi. Yaşayan Konya evinin mimarisi çok güzel ve yöresel kıyafetleriyle bizleri karşılayan ev halkı gerçekten görülmeye değer" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü'lü Uluslararası Öğrencilere Gezi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement