Neü Meram Tıp'ta Nrp Kursu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Neü Meram Tıp'ta Nrp Kursu Tamamlandı

Neü Meram Tıp\'ta Nrp Kursu Tamamlandı

Yenidoğan bebeklere doğum sonrası doğru ve etkin müdahaleyi amaçlayan Yenidoğan Canlandırma Kursu (NRP) Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

28.03.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenidoğan bebeklere doğum sonrası doğru ve etkin müdahaleyi amaçlayan Yenidoğan Canlandırma Kursu (NRP) Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bebek ölümleri bakımından, Türkiye ortalamasının altında bulunan Konya'da bebek ölümlerini azaltmak için sağlık personelini eğitme çabalarına hızla devam ediliyor. Bu yılın üçüncü kursu da yine Meram Tıp Fakültesinde yapıldı. Konya il merkezi ve ilçelerden hekimlerin katıldığı kursta güncel teorik bilgiler verilen kursiyerlerin bebeklere maket üzerinde uygulama yapmaları fırsatı verildi.

Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Örs doğum sonu bebeğe dokunma olasılığı olan her hekimin kursa katılabildiğini, bu kursa da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Doğum ve Hastalıkları, Anesteziyoloji alanından genç hekimlerin katıldığını, kursun çok verimli geçtiğini belirterek, Türkiye'de bebek ölümlerinde önemli bir neden olan doğum ve sonrası yaşanan problemlerin azaltılmasında bu kursların çok önemli fonksiyonu olduğunu ifade etti. Her türlü eğitime ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Dr. Örs, "Kurs için fakültemizin tüm kaynaklarını rahatlıkla istifademize sunan Dekanlık ve Başhekimliğimize sağladıkları destek için çok teşekkür ediyorum, büyük bir fedakarlıkla kursları yürüten İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığından eğitmen arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kurs katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü Meram Tıp'ta Nrp Kursu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement