Neve Şalom Saldırısında Ölenler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Neve Şalom Saldırısında Ölenler Anıldı

Neve Şalom Saldırısında Ölenler Anıldı

Beyoğlu'nda, Neve Şalom Sinagog'una düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı.

15.11.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda, Neve Şalom Sinagog'una düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı. Anma törenini organize eden Yağbasan Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, saldırıda ölen hemşehrileri Murat Şahin'in işyeri önüne kırmızı karanfil bıraktı.

Şişhane'deki Barış Anıtı önünde saat 09.00'da bir araya gelen Yağbasan Köyü Derneği üyeleri, saldırının 12'nci yıldönümünde bir anma töreni gerçekleştirdi. Bombalı saldırının meydana geldiği saat 09.20'de, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anma törenini gerçekleştiren Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Yağbasan Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Karagüler, yaptığı konuşmada 15 Kasım 2003 tarihinde gerçekleşen saldırıda 28 kişinin öldüğünü hatırlatarak "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın arasında saygıdeğer başkanımız Murat Şahin de yaşamını yitirmiştir. Kendisini ve hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı ölümlerinin 12'nci yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

12 yıl önce bütün sinagogları hedef alan ve masum insanların hayatlarına kast eden karanlık zihniyet bilsin ki; Biz inadına bir arada ve barış içinde yaşamak için direnen yürekler binlerce kez yanıp, kendi küllerinden doğan bir anka kuşu gibi ayakta, omuz omuza direneceğiz. Geçmişte ve yakın tarihlerde tarihe kara leke olarak geçen tüm acı olaylar, aynı toprak üzerinde yaşayan ve birbirinin inanç ve değerlerine sayğı duyanları parçalamayacak ve biz yine inadına inatla yaşasın halkların kardeşliği diye haykıracağız" dedi.

Anma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Selina Doğan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Biz maalesef sürekli, böyle katliamları anmak için biraraya gelir olduk, böyle bir ajandamız oldu. Biz bunu hak etmiyoruz ülke olarak. Bu ülke hepimizin. Biz bu ülkede demokrasiyi, kardeşliği, yaşam hakkını güvence altına almak istiyorsak önce geçmişimizle, birbirimizle barışmak zorundayız. Bizler bu ülkede, birbirinden farklı toplumlar yüzyıllardır bir arada yaşıyoruz. Bakın, iki gün önce basına yansıdı; Alevi kardeşlerimiz çok ciddi IŞİD tehditi altındalar. Emniyet güçleri onlara, kendi güvenlik önlemlerini almalarını salık vermiş. Halbuki, hükümetin yapması gereken, 'eğer bu kadar ciddi tehdit varsa eğer' yaşanan bunca katliamdan sonra önce kendi tedbirlerini alması gerekir. Soruşturmayı yapması, sonra da bunu hukuken tebliğ etmesi gerekirdi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bunun için sonuna kadar mücadele ediyoruz, halkların kardeşliği diyoruz, eşit yurttaşlık diyoruz ama maalesef mevcut politikalar, her fırsatta, her olayda halkın bir kesimini diğerine karşı kışkırtmak üzere her fırsatı kullanıyor. Bu girişimlerden üzerine vazife çıkaran kimseler de ya eline silahı alıyor, ya bombayı alıyor. Ancak bizim bugün burada sergilenen bu dayanışma örneği gibi her fırsatta bir araya gelerek bunu lanetlememiz ve bunun tam aksine kardeşçe bir arada yaşama kültürünü çocuklarımıza, gençlerimize aşılamamız ve onlara böyle toplumsal barış içerisinde bir ülke bırakmamız gerekir."

Konuşmaların ardından, anmaya katılanlar, bombalı saldırıda hayatını kaybeden Murat Şahin'in işyerinine kadar yürüyerek, kırmızı karanfil bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Neve Şalom Saldırısında Ölenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement