Nevin'in Rekoru Madalyaya Yetmedi - Son Dakika
Spor

Nevin'in Rekoru Madalyaya Yetmedi

Nevin\'in Rekoru Madalyaya Yetmedi

Nevin Yanıt, kadınlar 100 metre engelli finalinde Türkiye rekoru kırdı ama madalyaya kavuşamadı.

08.08.2012 06:21  Güncelleme: 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metre engelli finalinde 5. olan Nevin Yanıt, kendisine ait Türkiye rekorunu kırdığı için mutlu olduğunu söyledi. Atletizm finalinde yarışmanın Türk sporu için büyük bir başarı olduğunu belirten milli atlet, " Rio'da derece değil madalya hedefliyorum" dedi.

Londra Olimpiyat Stadı'nda yapılan final yarışında yarı finaldeki 12.58'lik derecesini tekrarlayan Nevin Yanıt, madalya kazanamamasına rağmen olimpiyat finalinde yarışma hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyor. Olimpiyatlarda atletizm finalinde koşmanın Türkiye'de eskiden hayal olduğunu kaydeden milli atlet, "Ben bu hayali gerçekleştirdim. Olimpiyatlarda finalde yarışmak en büyük hayalimdi.

Madalya da alabilirdim. Rakiplerim çok güçlüydü. İki defa Türkiye rekoru kırmam kendi adıma iyi bir şey. Çok antrenman yaptım, çok çaba harcadım. Emeklerimin karşılığını aldığım için mutluyum. 2012 yılını hem Avrupa şampiyonu hem de olimpiyat beşincisi olarak bitirmek güzel" diye konuştu.

12.58'lik derecenin yarı finalde gelmesinin kendisini final öncesinde umutlandırdığını anlatan Yanıt, "Böyle bir derece bekliyordum zaten. Hedef koyduğumuz dereceler kafadan atılan dereceler değil. 12.59'luk bir hedef koymuştuk. Eskişehir'de 12.61 koşmuştum. Onun altında bir rakam belirlemiştik. Olimpiyatlarda daha iyi olacağıma inanıyordum. Çünkü kafamda sadece olimpiyatlar vardı. Avrupa Şampiyonası benim için ara hedefti. Bu dereceyle finale kaldım ama madalya gelmedi. Çok da üzülmüyorum. Hedefimi gerçekleştirdim ve bunun tadını çıkarmak istiyorum" dedi.

Atletizmin takım sporlarıyla bir tutulması gerektiğini belirten Yanıt, "Piste çıktığınızda sadece kendi gücünüzle bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Burada finalde olmam da benim ne kadar çalıştığım anlamına geliyor. Böyle bakıldığında atletizm Türkiye'de iyi yerlere geliyor. Olimpiyatlarda birçok atlet finalde yarıştı. Yanımda çok iyi rakipler vardı ama ben sadece kendimi düşündüm. Onların ne yapacağını düşünseydim bu dereceyi de belki yapamazdım. Elimden gelenin fazlasını yaptığıma inanıyorum sadece madalya gelmedi" şeklinde duygularını dile getirdi.

Olimpiyatlar için kendisine koyduğu 12.59 hedefine büyük bir destek geldiğini hatırlatan Nevin Yanıt, "Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. 12.59 olimpiyatlarda gelecek dedim. Yarı finalde 12.58 yapıp bunu finalde tekrarlamak benim için güzeldi. Bu hedefimi bekleyenleri de hayal kırıklığına uğratmadığım için mutluyum" derken 2016 Rio Olimpiyatları hedefiyle ilgili olarak ise, "Daha 4 yıl var ama Rio'da derece değil madalya diyorum. Artık derece olmasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Nevin'in Rekoru Madalyaya Yetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement