Nevruz Canlılığı Bölgeye Taştı - Son Dakika
Ekonomi

Nevruz Canlılığı Bölgeye Taştı

Nevruz Canlılığı Bölgeye Taştı

Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılacak Nevruz kutlamaları sadece kenti değil, bölgeyi de canlandırdı.

19.03.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamaları sadece kenti değil, bölgeyi de canlandırdı. Nevruz nedeniyle kentteki otellerde yer kalmadı. Bunun üzerine, yurt içi ve dışından gelecek olan çok sayıda kişi, rezervasyonları Diyarbakır'a en yakın kentler olan Batman ve Mardin'e yaptırdı. Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (DTTD) Başkan Yardımcısı Edip Paçal, bölgede ciddi canlanmanın olduğunu ifade etti. Batman Real Konat Oteli Müdürü Turgay Genç, otellerindeki doluluk oranının yüzde 100'e yakın olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamaları, bölgeyi ekonomik olarak da canlandırdı. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiği bölgenin birçok kentinde otellerdeki doluluk oranları arttı. Özellikle Diyarbakır'da ciddi bir hareketlilik yaşanırken, kentteki otellerde yer bulamayan birçok kişi, Diyarbakır'a en yakın iller olan Batman ve Mardin'de rezervasyonlarını yapıyor.

NEVRUZ'UN TURİZME KATKISI BÜYÜK

DTTD Başkan Yardımcısı Edip Paçal, Nevruz'un gittikçe festivale dönüştüğünü belirterek, "Daha önceki yıllardaki hedefimizi yaklaşıyoruz. Nevruz'un festival havasına girmesi gelmesi hepimizi mutlu ediyor. Şu anda turizm bayağı canlandı. Uçaklarda zaten çok ciddi bir talep var ve fiyatlar anormal derecede yükseldi. Otellerimiz doldu. Çevre illerdeki otellerde de talepler hızlı bir şekilde artıyor. Sanırım son gün artık Diyarbakır ve çevresindeki illerde ciddi bir doluluk oranına ulaşacağız" dedi.

Nevruz sayesinde Diyarbakır'a hiç gelmemiş grupların da kenti ziyaret ettiğini vurgulayan Paçal, "Bu da özellikle biz turizmciler için çok önemlidir. Daha önce Diyarbakır'a ön yargı ile yaklaşan çevrelerin şimdi Nevruz için Diyarbakır'a gelmeleri bizim için sevindiricidir" diye konuştu.

"YATAKLARIMIZIN HEPSİ DOLDU"

Diyarbakır'da bulunan Miroğlu Otel Satış Pazarlama Müdürü Sevilay Yaman, özellikle yurt dışından ciddi bir talebin olduğuna dikkat çekerek, "Misafirlerimiz birkaç gün önceden gelmeye başladı. Ciddi bir yoğunlukla karşı karşıyayız. Bu da hepimizin yüzünü güldürmektedir. Normalde doluluk oranımız yüzde 50-60 oranında seyrediyordu. Şimdi ise yüzde 100'ü aşan bir talep var. Şu anda mevcut 118 yatağımızın hepsi dolu" dedi.

"CANLILIK BÖLGEYİ DE ETKİLİYOR"

Nevruz canlılığının taştığı Batman'daki Real Konat Oteli Müdürü Turgay Genç ise otellerinin son günlerde doluluk oranının yüzde 75 civarında olduğunu belirterek, bu oranın yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Nevruz'a 2 milyonun üzerinde kişinin katılımının beklendiğini anımsatan Genç, "Bu nedenle Nevruz'un etkisi sadece Diyarbakır'daki otel ve işletmelere değil, Batman, Siirt, Mardin ve Urfa gibi çevre illere de etki ediyor" ifadelerini kullandı.

Batman Bozooğulları Oteli Müdürü Okan Örge de yoğun taleple karşılaştıklarını belirterek, bu talebin Nevruz kutlamaları yaklaştıkça arttığını dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Nevruz Canlılığı Bölgeye Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement