Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlamaları

"Türk'üyle Kürt'üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle, Caferi'siyle, doğulusuyla batılısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle Türk milleti bölünmez bir bütündür diyoruz" dedi.

21.03.2013 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel,

"Türk'üyle Kürt'üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle, Caferi'siyle, doğulusuyla batılısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle Türk milleti bölünmez bir bütündür diyoruz" dedi.

Bozyel, MHP Kars İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, yüzlerce yıldır kutlanan nevruzda yeryüzünün bolluğa ve berekete boğulduğunu ifade etti.

Nevruzun 50 milyon kilometrelik bir kültür coğrafyasında kutlandığını ifade eden Bozyel, "Bu bayramın adı yeniden Türklerin esaretten kurtulup hürriyete kavuştuğu Ergenekon bayramıdır, Ergenekon bayramınız kutlu olsun" dedi.

Bozyel, şunları kaydetti:

"Bu bayram asırlardır Ergenekon denen yere sıkışmış olan Göktürklerin yeniden bir bozkurt öncülüğünde demir dağları eriterek yeniden ata yurtlarına döndüğü hürriyeti temsil eden bayramın adıdır. Kanımızla adını verdiğimiz Türkiye gibi bu güzel cennet vatanın etrafına esaret zincirleri örmek isteyenlere karşı serhat şehrimiz, Anadolu'nun ilk fetih kapılarını Türklüğe açan Kars'tan seslenerek diyoruz ki; 'hangi esaret zincirine kurarsanız kurun Türk milleti tıpkı Ergenekon'dan çıktığı gibi tıpkı dağları erittiği gibi sizin bütün planlarınızı eritecek, bölünmeyecek.' Türk'üyle Kürt'üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle Caferi'siyle, doğusuyla batılısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle Türk milleti bölünmez bir bütündür diyoruz. Nevruz bayramı dediğimiz bu Türklüğe has milli bayramdan aldığımız şevkle, heyecanla ve milli bir ruhla sizin tüm oyunlarınızı, niyetlerinizi kursaklarınızda bırakacağız."

Bozyel'in konuşmasının ardından Ali Kınık, Ahmet Şafak ve Cavit Tebrizli adlı sanatçılar konser verdi.

Kutlamalara katılanlar daha sonra yakılan nevruz ateşi üzerinden atladı. - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement