Nevruz kutlaması - Demirtaş - - Son Dakika
Politika

Nevruz kutlaması - Demirtaş -

Nevruz kutlaması - Demirtaş -

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin en önemli projesinin barış projesi olduğunu söyledi.

22.03.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin en önemli projesinin barış projesi olduğunu söyledi.

Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Buca ilçesine bağlı Şirinyer Hipodrom Meydanı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada, barış ve kardeşliğin önemine dikkati çekti.

"Türkiye'nin en büyük projesi barış projesidir. Başbakan'ın duble yollarından da Marmaray'ından da çok daha kıymetlidir" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu ülkede tek din olmadığını biliyoruz. Bu ülkede dinlerimiz farklıdır, renklerimiz dillerimiz farklıdır. Tek dil değil, herkesi tekleştirmeye çalışanların zihniyetini sandığa gömeceğiz. Biz tek yürek olacağız. Başkada tekliği kabul etmeyeceğiz çünkü Allah'tan başka tek yoktur diyeceğiz. Biz sadece tek yürek olmak için güç olacağız."

Uzun yıllar süren direnişten sonra nevruzu bayram haline getirdiklerini belirten Selahattin Demirtaş, metropollerde büyük başarı elde etmek için HDP çatısı altında seçime girdiklerini ifade ederek, "HDP dışında bir oyun bile başka yere gitmemesi için çalışacağız. Bizler İzmir'de ya da başka hiç bir yerde başka bir parti ile itifak yapmadık. Bir tek partiye oylarımız gitmemeli. Bizi yok sayanlara, bizi bu kentte yokmuş gibi sayanlara en büyük cevabı 30 Mart'ta vereceğiz" diye konuştu.

Demirtaş, HDP'nin bir müteahhit hareketi bir müteahhit partisi olmadığını, kendileri dışındaki partilerin meydanlarda yol ve kanal yapmaktan başka vaatte bulunmadığını savundu.

Etkinliği izlemeye gelenleri 30 Mart seçimleri öncesinde provokasyonuna gelmemeleri konusunda uyaran Demirtaş, "Sizler de buranın asli unsurlarısınız. Provokasyonlara kanmayın ama seçimde de sandığa ve oyunuza sahip çıkın. Biz İzmir'e en güzel hizmetleri vadediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki seçimde İzmir'den en az 3 HDP'li milletvekili çıkarmaktır" dedi.

Demirtaş, meydanda yüzünü kapatıp Abdullah Öcalan'ın posterini taşıyanlara, "Apo bu ülkede yasak değil. Bu fotoğraf İmralı'da çekildi, Adalet Bakanlığı'ndan alındı. O nedenle yasakmış gibi düşünmeyin. Bu ülkede barış için uğraşan, akan kanı durduran, anaların gözyaşını durduran halk liderini kimse yasaklayamaz. Barış için bu kadar uğraşan bir lideri kimse yasaklayamaz" şeklinde seslendi.

- Sosyal medya konusunda eleştiri

Selahattin Demirtaş, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engelini de eleştirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birilerine yasak getireceğini, ülkede tek adamın kendisi olduğunu her mitinginde ilan ediyor. Öylesine panik halinde ki öylesine büyük bir korkuya kapılmış ki 'Twitter mivitır kökünü kazıyacağım. Kapatacağım' diyor. Sen ancak mivitırı kapatibilirsin. Twitter'ı kapatamazsın. Senin gücün mivitira yeter. Onu engelleyecek teknolojiyi sen bulamazsın seni kandırıyorlar."

- Sebahat Tuncel'in konuşması

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise halklara düşmanlık edenlerle yan yana durmayacaklarını söyledi.

Nevruz ateşini Türkiye'nin her yerinde yaktıklarını anlatan Tuncel, "Nevruz Bayramı bizim açımızdan isyandır, direniştir, eşitlik ve adalet direnişidir. Bugün bu direnişi daha da ateşlemek durumundayız" dedi.

Tuncel, 31 Mart'ta Türkiye'de daha örgütlü yeni bir partinin sahnede olacağını kaydetti.

"765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, ''vatana ihanet'' suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın bir yıl önceki nevruzda verdiği mesajı da hatırlatan Tuncel, o mesajla yeni bir dönemin başladığını savundu.

Dün Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında tarihi günlerinden birinin yaşadığını aktaran Tuncel, Öcalan'ın okunan mektubunun barış mesajlarıyla dolu olduğunu dile getirdi.

Anamuhalefet partisinin Kürt sorununu çözme iddiasının bulunmadığını anlatan Tuncel, "Sayın Kılıçdaroğlu Kürt sorununu çözmek için cesur adımlar atacak mısın? Devrimciyim diyor, Kemal Kılıçdaroğlu devrimcilik öyle kolay değil. Devrimciler işkence tezgahlarında asla onurlarından vazgeçmediler. Sen 'bir de Dersimliyim diyorsun', dön bir de Sakineye (Cansız) bak. Nasıl mücadele etti. Devrimcilik bedel ödemeyi ilkeli olmayı gerektirir. CHP her yerde 'aman oyları bölmeyin' diyor. 'AK Parti gitsin biz gelelim' diyor. Oylarımızı bölmeyelim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik, müzik dinletisiyle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Nevruz kutlaması - Demirtaş - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement