Nevşehir Belediyesi'nden, Bir Eğitim Hizmeti Daha - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Belediyesi'nden, Bir Eğitim Hizmeti Daha

Nevşehir Belediyesi\'nden, Bir Eğitim Hizmeti Daha

Nevşehir Belediyesi, merkez başta olmak üzere ilçelere bağlı köylerdeki İlkokul 4. sınıfta eğitimlerini sürdüren çocuklara, kültür ve sosyalleşme gezileri düzenleyecek.

19.01.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde oluşturulan protokol, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından imzalandı.
Nevşehir'de 4. sınıfta öğrenimlerini sürdüren 900 öğrenci için Ankara, Kapadokya ve Forum Kapadokya Alışveriş Merkezleri'ni kapsayan kültür ve sosyalleşme gezilerinin düzenlenmesine yönelik Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyi, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi destekleyecek.

Projenin protokol imza töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, şehir genelindeki köylerde 900 öğrencinin bulunduğunu, bu çocukların ellerinden tutulmazsa köy çevresinden ayrılmadıklarını, ilimizin ve ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini göremediklerini belirtti

Köylerde yaşayan öğrencilerin il merkezlerinde yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlere katılamadıkları, bölge ve ülkeyi yeterince tanıyamadıklarından yola çıkarak projeyi hazırladıklarını kaydeden Şimşek, "Konuyu Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'e iletince teveccüh gösterdi. Projeye bu yıl merkeze bağlı köylerde 4. sınıfta okuyan öğrencilerle başlayacağız. 5 yıl içerisinde ise bütün öğrencileri kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Kapadokya Bölgesini tanıtmak, sinemaya götürmenin yanında Ankara veya İstanbul gibi farklı bir ile öğretmenleri eşliğinde birkaç günlüğüne gezi amaçlı götürmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesini ziyaret etmek için dünya insanlarının binlerce kilometre uzaklıktan gelmelerine karşın özellikle köylerde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin yanı başlarındaki dünya harikasını gezemediklerini belirtti. Ünver şöyle konuştu; "2004 yılında ilk belediye başkanı olduğum zaman okullarda konferans verirken bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiniz mi? diye öğrencelere sorunca 100- 150 öğrenciden ancak 10- 15 öğrenci parmak kaldırıyordu. Halbuki bölgemizin güzelliklerini görmek için insanlar Japonya'dan, Amerika'dan gelip gezerken maalesef il öğrencilerimizin görmediklerini anlamıştım. Ondan sonra bir uygulama başlattık. Öğrencileri kumanyasıyla beraber rehberler eşliğinde gruplar halinde otobüslerimize bindirerek bölgeyi gezdirmeye başladık. Proje kapsamında bölgemizin yanı sıra Ankara, İstanbul, Çanakkale gibi illeri sadece okuyarak değil gezerek de tanıma fırsatı bulacaklar. Projede katkımız olmasından dolayı çok mutluyum." dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'da konuşmasında, projeyi hazırlayan ve katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti.

Ceylan, öğrencilerin Kapadokya Bölgesi'ni tanımaları yanında sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirmelerini, ülkemizin farklı illerinin güzelliklerini tanımalarını sağlayacak olan projeye Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini de kaydetti.

Konuşmaların ardından proje için hazırlanan protokol, r ve Vali Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından imzalandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nevşehir Belediyesi'nden, Bir Eğitim Hizmeti Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement