Nevşehir Darbelere Karşı Meydanlarda - Son Dakika
Yerel

Nevşehir Darbelere Karşı Meydanlarda

Nevşehir Darbelere Karşı Meydanlarda

Milli iradeye karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan bir grup vatan hain tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı , Nevşehirlilerin ‘Demokrasi Nöbeti’ Diriliş Meydanı’nda devam ediyor.

24.07.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli iradeye karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızan bir grup vatan hain tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı, Nevşehirlilerin 'Demokrasi Nöbeti' Diriliş Meydanı'nda devam ediyor.

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin haber alınışından itibaren sağduyulu Nevşehirliler, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve hep birlikte Türkiye düşüncesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan Demokrasi Nöbetine aralıksız devam ediyor.

Türk Telekom önü Diriliş Meydanı'nı bayraklarla süsleyen vatandaşlar, 7 den 77'ye tek vücut halinde demokrasi nöbetlerini sabahın erken saatlerine kadar kararlı şekilde sürdürmenin de mutluluğunu yaşıyorlar.

Akşam saatlerinden itibaren akın akın Diriliş Meydanı'nda bir araya gelen Nevşehirlilerin bu birlikteliğine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 'İşte Devlet, İşte Millet' sloganları altında platforma çıkarak halkı selamladılar.

Belediye Başkanı Ünver, "Bu Bayrak İnmeyecek Ezan Dinmeyecek"

Platformda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak Diriliş Meydanı'nın girişinde bir binanın dış yüzeyine branda üzerinde 10 Kıta' lık İstiklal Marşımızı astıklarını söyledi.

Demokrasi Nöbeti' nin 8. gününde olduğu gibi,vatandaşlardan şehadet parmaklarını kaldırarak ahit ve dua yaptırdı. Ünver : " Ey yüce Allah'ım, Andımız olsun ki, kanımızın son damlasına kadar bu bayrak gönderden inmeyecek, minarelerden ezan susmayacak. Namusumuz olan vatanı bizi çiğnemeden hiç kimseye bırakmayacağız. Şahit ol Yarabbi ."dedi. Vatandaşların amin sesleri ile dua ve ahiti tamamlayan Belediye Başkanı Ünver, vatandaşlara bugüne kadar gösterdikleri kararlı şekildeki dik duruşlarından dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Açıkgöz "Milletimiz Tarih Yazdı"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, tarihi şan ve şereflerle dolu Türk Milleti'nin, 15 Ağustos 'da bir grup hainin alçakça ve şerefsizce yaptığı darbe girişimine karşı onurlu ve kahramanca dik duruş sergileyerek yine bir tarih yazdığını belirtti.

Türk milleti olarak 3 şeye ihtiyaç olduğuna inandığını dile getiren Açıkgöz: " Türk Milleti olarak 3 şeye ihtiyacımız var. Birincisi Allah'ın yardımı, ikincisi Milletimizin dik duruşu ve bir de dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın başımızda olması. Bu üç şeyi gerçekleştirdiğimiz zaman daha da güçlü hale gelebiliriz. "dedi.

Darbe girişiminin ardından çıkartılan OHAL uygulamasının tamamen terör örgütü FETÖ Paralel Devlet Yapılanması içerisinde yer alan hainlerin en kısa zamanda ortaya çıkartılıp gereken cezalara çarptırılması amacını taşıdığını vurgulayan Açıkgöz: " OHAL milletimizin sosyal ve ekonomik alanlardaki çalışmalarını kesinlikle engellemeyecek. Şerefsizce ve alçakça ihanet içerisinde olan FETÖ/PDY mensuplarının en kısa süre içerisinde yakalanarak cezalandırılması amacını taşıyor. İnşallah daha müreffeh ve daha huzurlu hale geleceğiz. "şeklinde konuştu.

Vali Aktaş "Milleti Dinledikleri Kadar Allah'ı Dinlemediler"

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş coşkulu halk topluluğuna seslenirken 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meydanlarda, sokaklarda darbecilere karşı kahramanca mücadele eden Türk Milleti'nin ortaya koyduğu bu fedakarlığın her övgünün üzerinde bir hareket olduğunu kaydetti. Türk Milleti'nin darbecilere karşı duruşlarının en çok düşmanlarını korkuttuğuna inandığını dile getiren Aktaş: " Bu hainler, milletin telefonlarını, yatak odalarını dinledikleri kadar, Allah'ı dinlemiş olsalardı bugün bu durumda olmazlardı. Halkımızın bu sarsılmaz vatan sevgisi karşısında ortaya koydukları kahramanlık, dünyaya örnek olmuştur. Birçok yabancı ülke de medya organı bu gelişmeyi ekranlarına taşımış ve gazetelerinde dile getirerek, Türklerin tankın, topun ve silahın üzerine bayraklarıyla karşı duruşlarının hayranlıkla izlendiğini ifade etmişlerdir. Böylesine vatana bağlı bir milletin varlığı, öyle inanıyorum en çok düşmanlarımızı korkutmuştur. Devlet olarak milletimizin bu onurlu ve kahramanlığı ı karşısında ne yapsak azdır. Biz devlet olarak arkanızdayız. Her zaman sizlere desteğiz. Kapımız sizlere her zaman açık olacaktır." dedi.

Diriliş meydanını dolduran binlerce kişiye AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in oğlu Hüseyin Kerem Ebubekir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da karşısında okuduğu gibi İstaklal Marşımızın tamamını okudu.

Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarının ardından, tüm şehidlerimizin ruhuna bağışlanmak üzere,çeşitli camilerde görev yapan imam hatipler tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Daha sonra Diriliş Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti nde bulunan vatandaşlara Beşir Derneği yöneticileri tarafından çorba ikramında bulunuldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir Darbelere Karşı Meydanlarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement