Nevşehir'de Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları İki Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları İki Kişiye Umut Oldu

Nevşehir\'de Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları İki Kişiye Umut Oldu

Nevşehir’de trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları, Ankara ve Malatya’da nakil bekleyen iki aileye umut oldu.

21.07.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları, Ankara ve Malatya'da nakil bekleyen iki aileye umut oldu.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, trafik kazasında ağır yaralanan 49 yaşındaki 2 çocuk annesi Sedakat Köksal, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınan Köksal, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesinin izniyle organlarının bağışı yapıldı.

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen Transplantasyon ekiplerince korneaları ve karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı. Organlar daha sonra askeri helikopterle organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere Ankara ve Malatya'ya gönderildi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından Sedakat Köksal'ın organlarını bağışlayan ailesine teşekkür ederek başsağlığı diledi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları İki Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement