Nevşehir'de CHP'liler Adliye Önüne Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de CHP'liler Adliye Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

Nevşehir\'de CHP\'liler Adliye Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

Chp Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Nevşehir Adliye Sarayı önüne 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenk konuldu.

20.10.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Nevşehir Adliye Sarayı önüne 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenk konuldu.

CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, İl Genel Meclis üyeleri, parti yöneticileri ile bir grup partili ellerinde çelenkle adliye önüne geldi. 'Adaletin kara günü' yazılı çelengi adliye binası önüne koyduktan sonra açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Değirmenci, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının umut olduğunu, bunlarla onlarca yıldır süregelen, Türk halkının yoksulluğunun yegane nedeni yolsuzluk ekonomisinin en üst düzeyde suçlularının yakayı ele verdiğini söyledi.

Türk halkının geleceğinin, tüyü bitmemiş yetimin hakkının, garip gurebanın yemeğinin çalındığını kaydeden Değirmenci şöyle konuştu:

"Yolsuzluğun boyutu dünya tarihinin hiç olmamış boyutlarındaydı. 75 milyar Euro'dan söz ediliyordu. Neredeyse, Türkiye'nin bütçesinin üçte biriydi. Maalesef, yüce Türk adaleti geçen gün sürmekte olan dava için takipsizlik kararı verdi. Ne yapacağız şimdi? Evinde milyon dolarlar dolu ayakkabı kutuları çıkan banka müdürünü unutacak mıyız? Dedem, 'fahişe ile memurun bahşişini baştan ödemek gerektiğini nasihat ederdi' diyen hükümetimizin cari açık kapatıcısı Rıza'yı unutacak mıyız? Bu iyiliğinden, ona bir zarar gelmesin diye, 'Sen merak etme abi, gerekirse önüne yatarım' diyen bakanı unutacak mıyız? Hazır Rıza İsviçre'deyken, Rıza'ya 'gelirken 800 bin liralık saat ısmarlayan' bakanı unutacak mıyız? Çikolata seven, her cuma bir bakara-makara sallayan bakanı unutacak mıyız? 'Evet, bu imar değişikliklerinin hepsini yaptık. Ancak bu yaptıklarımızın hepsi başbakanın bilgileri dahilinde yapıldı' deyip kendisi istifa eden ve 'başbakanın da istifa etmesi gerekir' diyen, sonra da cayan bakanı unutacak mıyız? Evlerinde milyonlarca para çıkan, çelik kasalar çıkan, para sayma makinesi çıkan bakan çocuklarını unutacak mıyız? Evdeki paraları sıfırlama konusunda sınıfta kalan çocukları unutacak mıyız? Yıllarca içeri atılan milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı, generaller, gazeteciler, subaylar, astsubaylar, aydınlar için saçma sapan dijital verileri, sahte evrakları delil kabul eden adaletimiz, bu insanların yargılanması için daha nasıl bir delil arıyor?"

Artık adalet istediklerini belirten Değirmenci, "Adaletimizin önüne yine 'Yüce Türk' sözcüklerini koymak istiyoruz. Adaletimizin yalnızca baklava çalan çocuklara, doğasını, geleceğini, nefesini korumaya çalışan gençlerimize, parasız eğitim isteyen öğrencilerimize hükmedebildiğine ama asıl suçlulara hükmedemediğine inanmak istemiyoruz? Korkuyla yaşamak istemiyoruz. Adaletin herkese eşit uzaklıkta olduğuna inanmak ve adaletimizin savcısının, hakiminin vicdanlarıyla hesaplaşmasını umut ediyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci ve beraberindekiler siyah çelengi bırakarak, Adliye Sarayı önünden ayrıldı. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de CHP'liler Adliye Önüne Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement