Nevşehir'de Hocalı Şehitleri İçin Dua Edildi - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Hocalı Şehitleri İçin Dua Edildi

Nevşehir\'de Hocalı Şehitleri İçin Dua Edildi

Nevşehir'de Hocalı şehitleri için dua edildi ULUSLARARASI Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ile birlikte Nevşehir'e gelen Türk dünyası basın mensupları şehitlikte Hocalı katliamında hayatını kaybedenler için dua etti.

25.02.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de Hocalı şehitleri için dua edildi

ULUSLARARASI Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ile birlikte Nevşehir'e gelen Türk dünyası basın mensupları şehitlikte Hocalı katliamında hayatını kaybedenler için dua etti. TÜRKSOY tarafından 2015 yılının 'Haldun Taner Yılı' ilan edilmesi sebebiyle düzenlenen TÜRKSOY 6'ncı Basın Ödülleri Töreni'ne katılmak için Türkiye'de bulunan medya mensupları Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile işbirliğinde oluşturulan program dahilinde Nevşehir'e geldi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov beraberinde Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Hakasya, Dağıstan ve Makedonya'dan Türkiye'ye gelen gazeteciler ile birlikte ilk olarak Nevşehir Şehitlik Parkı'nı ziyaret etti. Heyeti burada Kazakistan'ın Nevşehir Fahri Başkonsolosu Dr. Halil Uluer, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile birlikte ellerinde Türk dünyası ülkelerinin bayrakları bulunan gençler karşıladı. Şehitlikte Hocalı'da Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilen 612 kişinin ölüm yıldönümü olması nedeniyle Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Ermeniler'in, 1992 yılında Şubat'ın 25'ini 26'sına bağlayan gece Hocalı'da yaptığı soykırım sonucunda 612 kişi öldürülmüş, bin 275'i esir olarak götürülmüş ve 487 kişi sakat bırakılmıştı. Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde okunan Kuran-ı Kerim'in ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk dua yaptı. Daha sonra anıt önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Hocalı Şehitleri İçin Dua Edildi - Son Dakika

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement