Nevşehir'de Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali Yaygınlaştırılıyor - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali Yaygınlaştırılıyor

Nevşehir\'de Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali Yaygınlaştırılıyor

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Nevşehir’de lisanssız güneş enerjisi santralinin yaygınlaştırıldığı belirtildi.

01.12.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Nevşehir'de lisanssız güneş enerjisi santralinin yaygınlaştırıldığı belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, "Nevşehir güneşlenme süresi ve güneş radyasyonu değerlerine göre ülkemizin ortalamasının üstünde bir değere sahip olup gelecek dönem için güneş santrallerinin yatırımının yapılabileceği bir konumda bulunmaktadır.

Müdürlüğümüze, Ocak ayından itibaren güneş enerjisi santralleri başvuruları alınmaya başlanmış olup, Merkezden 165, Derinkuyu dan 138, Acıgöl'den 141, Ürgüp den 94, Gülşehir'den 49, Avanos'tan 43, Kozaklı'dan 17 adet başvuru olmak üzere toplamda 647 başvuru ile 12 Bin 897 da alana güneş enerjisi santral tesisi başvurusu yapılmıştır. Kurumumuz teknik elemanları tarafından yapılan etüt çalışmaları sonucun da 10 Bin 992 da alan güneş enerjisi santral tesisi için uygun görülürken, Bin 907 da alanda da uygun görülmemiştir. İlimiz yıllık yaklaşık Bin 625 kwh/m2'lik güneş radyasyonu değeriyle önemli bir potansiyele sahiptir. Bu değer ilin kuzeyinde 1550 kwh/ m2 'ye düşerken, güneyin de de 1700 kwh/ m2 'ye kadar çıkmaktadır. Haziran, Temmuz ve Mayıs ayları en fazla güneş radyasyon değerlerine ulaşıldığı aylar olurken, en az Aralık ve Ocak aylarında bu değerler oldukça düşmektedir" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali Yaygınlaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement