Nevşehir'de Sarı Toz Alarmı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Sarı Toz Alarmı

Nevşehir\'de Sarı Toz Alarmı

Nevşehir’de araçların üzerindeki sarı toz vatandaşları ve polisi alarma geçirdi.

27.03.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de araçların üzerindeki sarı toz vatandaşları ve polisi alarma geçirdi. Numune alınan toz incelenmek üzere Ankara'ya gönderilirken, araçlar üzerinde parmak izi ve radyasyon taraması yapıldı.

2000 Evler Mahallesi TOKİ Blokları 1. Etap D bloklarında oturan vatandaşlar, sabah işlerine gitmek için apartmanların önündeki araçlarının yanına geldiklerinde araçların üzerinde sarı bir toz tabakasının bulunduğunu fark etti. Sarı tozun kimyasal zehirli bir madde olabileceğinden şüphelenerek araçlarına binmeyen vatandaşlar durumu polise bildirdi. Bazı vatandaşlar ise polisin gelmesini beklemeden tozu kürek yardımı ile poşete doldurarak, eliyle inceledi. Kısa süre sonra olay yerine gelen Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, araçların çevresine güvenlik şeridi çekerek incelemelerde bulundu. Araçların üzerinden ve kaldırımdan toz numuneleri alan Olay Yeri İnceleme ekipleri, ayrıca araçlara sıktıkları özel bir sıvı ile parmak izi taraması yaptı. AFAD ekipleri ise araçlarda radyasyon taraması yaparak, büyük bir titizlikle aldıkları numuneleri incelenmek üzere Ankara'ya gönderdi. Ankara'da numunelerin laboratuvarda incelenmesinin ardından söz konusu maddenin ne olduğu belli olacak.

Olaydan büyük bir endişe duyduklarını belirten vatandaşlar, "Sabah kalktığımızda araçlarımızın üzerinde sarı bir şey olduğunu fark ettik. Önce boya sandığımız şeyin yaklaştığımızda toz olduğu anlaşıldı. Durumu hemen polise bildirdik. Birçok apartman sakini işlerine araçsız gitti" dediler. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Sarı Toz Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement