Nevşehir'de Engelsiz Sağlık Tesisleri Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Engelsiz Sağlık Tesisleri Hizmete Girdi

Nevşehir\'de Engelsiz Sağlık Tesisleri Hizmete Girdi

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı tesislerde engelli hastalara kolaylık sağlayacak bir çok yeni çalışma hizmete girdi.

30.04.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı tesislerde engelli hastalara kolaylık sağlayacak bir çok yeni çalışma hizmete girdi.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği(Gör-Bir) Nevşehir Şubesi Başkanı Erol Mutlu ve Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran Nevşehir Devlet Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Harun İş ve Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ramazan Burak Nalçacıoğlu ile birlikte tesislerdeki görme engelliler için yapılan hissedilebilir kabartma yürüyüş parkurunu, kabartmalı hastane yerleşkesi ve bilgilendirme panolarını deneyerek yerinde inceledi. Mutlu ve Kemikkıran Bu gibi çalışmaların görme engellilere büyük kolaylık sağlayacağını ifade ederek yapılan bu çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı ise "Birliğimize bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi, Ürgüp Devlet Hastanesi, Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binalarında, tam engelsiz çağa uygun olarak, engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını ve yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde hissedilebilir yüzey uygulamaları, kabartma baskılı hastane yerleşke haritaları, engelli yönlendirme argümanları, kabartma baskılı bilgilendirme panoları, engelli rampası, sesli yönlendirme cihazları gibi birçok unsurun göz önünde bulundurduğumuz düzenlenmelerin ihaleleri sonuçlandı ve akabinde ilgili firma tesislerimizde tam engelsiz bir kurum haline gelebilmek için bakanlığımızın istediği talimatlar doğrultusunda çalışmalarını tamamlayarak bu alanda hizmet vermeye başladı" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Engelsiz Sağlık Tesisleri Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement