Nevşehir'de Tarımsal Arazi Kontrolleri Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Tarımsal Arazi Kontrolleri Yapılıyor

Nevşehir\'de Tarımsal Arazi Kontrolleri Yapılıyor

Nevşehir’de Patates Siğili hastalığından etkilendiği tespit edilen ve karantina uygulanan tarım arazilerinde oluşturulan güvenlik kuşaklarında tarımsal arazi kontrolleri yapılıyor.

07.06.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de Patates Siğili hastalığından etkilendiği tespit edilen ve karantina uygulanan tarım arazilerinde oluşturulan güvenlik kuşaklarında tarımsal arazi kontrolleri yapılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda yapılan kontrollerde Patates Siğili Hastalığı görülen ve karantina kapsamına alınan alanların arazi kontrollerine başlanıldığını ifade etti. Yılmaz, Patates Siğili Hastalığından etkilendiği tespit edilerek karantina uygulanan bulaşık alanlarda ve oluşturulan güvenlik kuşaklarında patates ve Solanaceae familyasına ait bitkiler ile toprak parçası taşıyacak yumrulu bitkilerin fide ve fidan gibi üretim materyalleri dışındaki bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Yılmaz: "Bu sebeple; Derinkuyu, Ürgüp, Acıgöl ve Merkez ilçelerindeki arazi çalışmaları 02.06.2014 tarihi itibarıyla 7 ekip ve 20 teknik personelle karantina uygulanan araziler parsel parsel kontrol ediliyor" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Tarımsal Arazi Kontrolleri Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement