Nevşehir'de, Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı'nın İdealleri, İşleri ve Tavsiyeleri Konulu... - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de, Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı'nın İdealleri, İşleri ve Tavsiyeleri Konulu...

Nevşehir\'de, Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı\'nın İdealleri, İşleri ve Tavsiyeleri Konulu...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından ‘Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı İdealleri, İşleri, Tavsiyeleri’ konulu panel düzenlendi.

13.03.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından 'Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı İdealleri, İşleri, Tavsiyeleri' konulu panel düzenlendi.

Fen- Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlyas Gökhan, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra davetliler katıldı.

Panel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Türk dünyasının genel sorunlarına değinerek panelin açılışını yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akış, İsmail Gaspıralı'nın yaşadığı dönem, çalışmaları ve idealleri noktasında bilgiler verirken, Dr. Muhsin Kadıoğlu ise İsmail Gaspıralı'nın fikirleri doğrultusunda Türk dünyası ile ilgili günümüzde ve gelecekte yapılabileceklere değindi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar'a, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül'e, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş'a ve Türk Dünyası Kültür Topluluğu Danışmanı Araştırma Görevlisi M. Emin Yıldızlı'ya vakfın yayınlarının hediye edildiği panel sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, paneli düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederek panelistlere teşekkür belgesi takdim etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de, Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı'nın İdealleri, İşleri ve Tavsiyeleri Konulu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement