Nevşehir'de Yol ve Köprü Açılışı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Yol ve Köprü Açılışı

Nevşehir'in merkeze bağlı Çat beldesi ile Balcın köyü arasında yapılan bağlantı yolu ile Gülşehir yolundaki Büyüköz Köprüsü törenle hizmete sunuldu.

17.09.2014 14:25  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in merkeze bağlı Çat beldesi ile Balcın köyü arasında yapılan bağlantı yolu ile Gülşehir yolundaki Büyüköz Köprüsü törenle hizmete sunuldu.

Vali Mehmet Ceylan, Çat beldesi Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende, yol ve köprü inşaatının tamamlanmasıyla beldenin eksikliklerinin giderildiğini dile getirdi.

Nevşehir'de bin 200 kilometre köy yolu bulunduğunu kaydeden Vali Ceylan, bunların yenileme ve bakım çalışmalarının kısıtlı imkanlara rağmen başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kentin bölgesindeki illerle kıyaslandığında oldukça iyi bir durumda olduğunun altını çizen Ceylan, sadece geçen yıl İl Özel İdaresine milletvekillerinin de destekleriyle sağlanan 5 milyon liralık ek kaynakla ciddi çalışmalar yapıldığını vurguladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de Çat beldesinde söz verdikleri her vaadin arkasında durduklarını belirterek, Çat Belediyesine farklı bakanlıklar kanalıyla 570 bin lira destek sağlandığını, Akyazı yolundaki çalışmalara da gelecek yıl başlayacaklarını ifade etti.

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ise 2013 yılı belediye bütçesinin 1 milyon 300 bin lira olmasına rağmen sadece son 3 ayda Balcın köyü bağlantı yolu ve Büyüköz Köprüsü'nün yapımı için 2 milyon lira harcama yaptıklarını belirtti.

Duru, projelere destek veren kişi ve kurum temsilcilerine plaket verdi.

Açılışa, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Yol ve Köprü Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement