Nevşehir'deki Balon Kazası - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'deki Balon Kazası

Nevşehir ve Kapadokya Gazeteciler cemiyetleri, olay yerini görüntülemek isteyen basın mensuplarının balon şirketinin çalışanlarınca engellenmesini kınadı.

17.12.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti, balon kazasının ardından olay yerini görüntülemek isteyen basın mensuplarının balon şirketinin çalışanlarınca engellenmesine tepki gösterdi.

Söz konusu cemiyetler adına yapılan ortak yazılı açıklamada, Nevşehir'in Göreme beldesinin Karadağ mevkisinde sabah meydana gelen balon kazasının ardından bölgede çekim yapan basın mensuplarının balon firmasının çalışanlarınca engellendiği belirtildi.

Bununla yetinmeyen şirket çalışanlarının bir muhabirin kamera ve fotoğraf makinesine zorla el koyduğu ileri sürülen açıklamada, "(Firma çalışanları) sonrasında araçlarına binerek gitti. Muhabir ise koşarak onları takip etti. Jandarmanın yanına geldiklerinde kamera ve fotoğraf makinesini verdiler. Bu arada da makinelerin kartlarını yok ettiler" iddiasına yer verildi.

Görevini yapmaya çalışan basın mensuplarına yönelik her türlü saldırının kınandığı belirtilen açıklamada, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmek üzere bölgede bulunan muhabire yönelik saldırının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Kamuoyunun haber alma hakkının engellenemeyeceği kaydedilen açıklamada, "Nevşehir basını, yine basın özgürlüğü adına ne yazık ki kara bir gün yaşamıştır ve bu, gazetecilere karşı yapılan üçüncü saldırı hüviyetindedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kentte basın mensuplarına önceden yapılan saldırılara ilişkin bilgilere de yer verildi.

Nevşehir basınının her şartta görevini yapacağı vurgulanan açıklamada, "Bilinmelidir ki Kapadokya turizminin gelişmesi, basın mensuplarının en az turizmciler kadar önceliğidir. Kapadokya'nın tanıtımında basının rolü inkar edilemez. Basın mensupları, haberleriyle destek vermeselerdi Kapadokya sıcak hava balonculuğunun gelişmesi mümkün değildi.

Bizler, kamuoyunu bilgilendirmeye ve görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Kimsenin bunu engellemeye gücünün yetmeyeceğini, Nevşehir basınının her türlü engellemelere ve zorluklara rağmen görevini yapmaya devam edeceğini buradan bir kere daha hatırlatıyoruz. Nevşehir basını, bu tür olumsuzluklara daha önce de maruz kalmış ancak görevini yapmaya devam etmiştir."

Açıklamada, "Kazaların önlenmesi için sıkı denetimler olmalı, firmalar her önüne geleni işe almamalıdır" önerisinde bulundu. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevşehir'deki Balon Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement