Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) düzenlenen törenle açıldı.

28.02.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Açılışını gerçekleştireceğimiz Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve burada görev alacak değerli akademisyenlerimiz ile gerek Üniversitemiz ve şehrimiz, gerekse ülkemiz adına büyük başarılara hep birlikte imza atacağız" dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ana yerleşkesinde yer alan Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışına, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, BTUAM Müdürü Doç. Dr. Serkan Şahinkaya, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Ticaret Borsası eski Başkanı Tuncer Gök, hayırseverler işadamları Ahmet Avlanmaz, üniversite akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Bugün burada Üniversitemiz ve şehrimiz adına bir kez daha güzel bir olaya tanıklık etmek için toplanmış bulunuyoruz. Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Üniversitemize ve şehrimize kazandırdığımız bu binamız, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimizin birinci binası olup, ikinci ve üçüncü binaları da önümüzdeki yıllarda yapılarak hizmete sunulacak. Bu merkezimiz sayesinde gerek üniversitemizde ve şehrimizde, gerekse ülkemizde çok çeşitli analizler yapabilecek ve projeler üretilebileceğiz" dedi.

Türkiye'de ve dünyada aranan bir üniversite olabilmek adına birçok başarıya imza attıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Bilimsel ve akademik çalışmalarını istikrarlı bir şekilde devam ettiren Üniversitemiz, bu başarılı çalışmalarını her geçen gün kat kat artırmaya devam ediyor. Son olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından yapılan araştırma sonucu üniversitemiz 2007'de kurulan üniversiteler arasında 1'inci olurken, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 11. sırada yer aldı. Bunlar kolaylıkla elde edilen başarılar değil. Bu başarılarda bütün akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimizin büyük katkıları var. Üniversitemizin bu hale gelmesinde ayrıca hayırseverlerimizin, şehrimizin de büyük katkıları bulunmakta. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu tür başarılar, bizi kamçıladığı gibi daha üst sıralarda yer alabilmek, sadece Türkiye değil dünyada aranan bir üniversite olabilmek adına omuzlarımıza bir takım sorumluluklar da yüklüyor. İşte bugün açılışını gerçekleştireceğimiz merkezimizde gerek üniversitemizden, gerekse başka üniversitelerden buraya gelerek çalışacak hocalarımız dünya çapında projeler üretecekler. Böylece başarı grafiğimizi daha da yükseltecekler. Kendilerine şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Merkezimizin Üniversitemizin yanı sıra şehrimiz açısından da bir üs olacağına eminiz. Merkezimizde yer alan laboratuarlarımızda bulunan birbirinden değerli cihazlarla büyük işler başaracağımıza eminim. Merkezimizin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Rektör Kılıç, daha sonra merkez içerisinde yer alan laboratuarları tek tek gezerek incelemelerde bulundu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement