New Hamsphıre'de Ön Seçimlerin Galibi Trump ve Sanders - Son Dakika
Dünya

New Hamsphıre'de Ön Seçimlerin Galibi Trump ve Sanders

New Hamsphıre\'de Ön Seçimlerin Galibi Trump ve Sanders

ABD’de başkan adaylarını belirlemek amacıyla New Hamsphire’de yapılan ön seçimlerin galibi Cumhuriyetçi Parti’den Donald Trump, Demokrat Parti’den ise Bernie Sanders oldu.

10.02.2016 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de başkan adaylarını belirlemek amacıyla New Hamsphire'de yapılan ön seçimlerin galibi Cumhuriyetçi Parti'den Donald Trump, Demokrat Parti'den ise Bernie Sanders oldu.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden önce partilerin başkan aday adaylarını belirlemek için yapılan ön seçimlerin ikinci durağı New Hamsphire oldu. Başkanlık yolunda gerçekleştirilen ikinci ön seçimleri Cumhuriyetçi Parti'den Donald Trump, Demokrat Parti'den ise Bernie Sanders kazandı. Demokratlar'ın aday adayı Sanders partililerin yüzde 60'ının desteğini alırken, Hilary Clinton ise yüzde 39'da kaldı. Demokratların diğer aday adayı Hilary Clinton'a karşı zafer kaydeden Sanders yaptığı konuşmada, elde ettiği zaferin insanların gerçek bir değişim istediğini gösterdiğini ifade etti. Hilary Clinton ise, rakibi Sanders'ı kutlayarak, mücadeleye devam edeceğini dile getirdi. Cumhuriyetçiler'in aday adayı Donald Trump partililerin yüzde 34'ünün desteğini alırken, Ohio Valisi John Kasich ise yüzde 16.4 ile ikinci oldu.

Geçen hafta Iowa'da yapılan ön seçimleri Cumhuriyetçi Parti'den Ted Cruz, Demokrat Parti'den ise Hilary Clinon kazanmıştı. Bir sonraki ön seçimler Nevada ve Güney Carolina'da yapılacak. - NEW HAPMSHIRE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya New Hamsphıre'de Ön Seçimlerin Galibi Trump ve Sanders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.


Advertisement