New Horizons" Projesi - Son Dakika
Yerel

New Horizons" Projesi

Uşak Üniversitesi Proje Birimi Koordinatörlüğünce hazırlanan ve bazı devlet üniversitelerinin ortağı olduğu "New Horizons" projesi kapsamında, "Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu" protokol imza töreni düzenlendi.

29.12.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi Proje Birimi Koordinatörlüğünce hazırlanan ve bazı devlet üniversitelerinin ortağı olduğu "New Horizons" projesi kapsamında, "Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu" protokol imza töreni düzenlendi.

Avrupa Birliğince 4 yıllığına akredite edilen protokolü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar imzaladı.

Prof. Dr. Çelik, Türkiye Ulusal Ajansının, 2015-2016 dönemi için Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Uşak'tan toplam 9 üniversitenin hazırladığı konsorsiyuma destek verdiğini söyledi.

Projenin geçen yıl 10 bin 150, bu yıl da 131 bin 100 avro hibe almaya hak kazandığını belirten Çelik, konsorsiyumun AB ülkelerinde öğrenci staj faaliyetleri, fen ve doğa bilimlerinde laboratuvar, tarım bilimleri alanında saha çalışmaları, arkeolojik kazı ve yüzey araştırmaları, eğitim bilimlerde grup çalışmaları, ekonomi ve işletme yönetiminde staj faaliyetlerini kapsadığını kaydetti.

Akademik personelin fen, mühendislik, ziraat ve doğa bilimleri alanında teknik kurslara katılımının sağlanacağını ve eğitim bilimlerinde takım çalışmaları gibi faaliyetler yapılacağını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Nitelikli iş gücünü yetiştiren kurumlar olarak eğitim kalitesinin artırılması, AB entegrasyon sürecine katkıda bulunması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflerinden yola çıkılan projenin başarıyla tamamlanması sonucunda, yararlanıcıların kişisel gelişim ve öz güvenlerinin artırılması, sosyokültürel ilişkilerinin güçlendirilmesi, yabancı dil yeterliliklerinin geliştirilmesi, teknik ve pratik bilgi birikimi kazandırılması, katılımcıların kültürler arası farkındalığı ile AB mevzuat ve uygulamalarına ilişkin yetkinliklerinin artırılması hedeflenmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel New Horizons' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement