New York Borsası Düşüşle Kapandı - Son Dakika
Ekonomi

New York Borsası Düşüşle Kapandı

New York Borsası'nda endeksler, haftanın son işlem gününü açıklanan verilerin ardından sınırlı düşüşle tamamladı.

02.07.2015 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York Borsası'nda endeksler, haftanın son işlem gününü açıklanan verilerin ardından sınırlı düşüşle tamamladı.

Dow Jones Endeksi 30,97 puan (yüzde 0,17) değer kaybederek 17.726,94 puana, Standard & Poor's (S&P) 500 Endeksi 0,77 puan (yüzde 0,04) azalışla 2.076,65 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 3,91 puan (yüzde 0,08) kayıpla 5.009,21 puandan kapandı.

Bu sonuçlarla, haftayı da düşüşle tamamlayan endekslerin yönünü, genel olarak ABD'de bugün açıklanan haziran ayı istihdam verileri belirledi. Söz konusu verilere göre, tarım dışı istihdam haziranda 223 binle beklentinin altında kalırken, işsizlik oranı yüzde 5,5'ten yüzde 5,3'e gerileyerek, son 7 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü.

Diğer taraftan mayıs ayına ilişkin fabrika siparişleri, yüzde 1 gerileyerek beklentinin çok altında kaldı. Son 10 ayın 9'unda düşüş gösteren siparişlere ilişkin piyasa beklentisi yüzde 0,3 düşüş yönündeydi.

Veriler, ayrıca doların değer kaybetmesine yol açarken, avro/dolar paritesi gün içinde 1,1064'ten 1,1090 seviyesine kadar yükseldi.

Küresel piyasaların en önemli maddesi haline gelen Yunanistan krizinde ise kayda değer bir gelişme yaşanmadı. Ülke halkı, Avrupalı kreditörlerin sunduğu anlaşma şartlarını 5 Temmuz Pazar günü yapılacak referandumda oylayacak.

Uzmanlar,  referandumdan "Hayır" sonucu çıkmasının Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden ayrılmasına neden olabileceğini belirtiyor.

Bu arada, New York Borsası, yarın ABD'nin Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle kapalı olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi New York Borsası Düşüşle Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu
    13:53 Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu

    TÜİK'in istatistiklerine göre, emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar, sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu. 1 trilyon 267 milyar 924 milyon liralık sosyal yardımların 567 milyar 450 milyon TL'si emekli ve yaşlılar için yapıldı. Sosyal koruma harcaması 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 60,2 artış göstererek, 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL oldu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 567 milyar 450 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oldu.

  • Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi
    13:53 Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi

    Emekliler, düşük maaşlarını artırma taleplerine yanıt vermeyen iktidarın, ulaşım, tarım kredi marketleri, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolarda özel indirim başlatılacağını ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Emekliler, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

  • Karadeniz'de Balıkçılar Sezonu Erken Bıraktı
    13:49 Karadeniz'de Balıkçılar Sezonu Erken Bıraktı

    Karadeniz'de balıkçılar, balık boylarının istenilen seviyede olmaması nedeniyle erken paydos yaptı. Balıkçılar, sürdürülebilen avcılığın devamı için paydos ederek, gelecek sezon için hazırlıklara başladıklarını söylediler.

  • 2023 Yılında Türkiye Ekonomisi AB Ülkeleri Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu
    13:47 2023 Yılında Türkiye Ekonomisi AB Ülkeleri Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tokat'ta yaptığı açıklamada 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu belirtti. Ayrıca, işsizlik oranının düştüğü, istihdam oranının yükseldiği ve milli gelirin 1 trilyon doları aştığı bilgilerini paylaştı. Bakan Işıkhan ayrıca, SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediyenin 5'inin de CHP belediyesi olduğunu ifade etti.

  • Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi
    13:42 Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat'taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı. Proje ile tarımsal kalkınma, ürün çeşitliliği ve çiftçi desteklenmeyi hedefleniyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Çay destekleme bedeli bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor
    13:34 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Çay destekleme bedeli bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çay destekleme bedelinin 363 milyon 608 bin TL olarak belirlendiğini ve bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçilere 530 TL çay destekleme bedelinin ödendiğini belirtti.

  • Çin, Yeşil ve Düşük Karbonlu Kalkınma İle Ekonomik Büyüme Hedefliyor
    13:33 Çin, Yeşil ve Düşük Karbonlu Kalkınma İle Ekonomik Büyüme Hedefliyor

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in yeşil ve düşük karbonlu kalkınmasının ekonomik büyümede devasa bir artış yaratacağını ve her yıl 10 trilyon yuanlık bir yatırım ve tüketim pazarını besleyeceğini belirtti. Zhao, yeşil kalkınmanın Çin'deki yüksek kaliteli kalkınmanın belirleyici özelliği olduğunu vurguladı. Çin, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını nihai zirve noktasına çıkarıp, 2060 yılına kadar da karbon nötr olma hedefine ulaşmayı hedefliyor.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Esnafları Ziyaret Etti
    13:33 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Esnafları Ziyaret Etti

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, teşkilat üyeleriyle birlikte esnafları ziyaret ederek yeni dönem projeleri ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Dinçer, birlik ve beraberlik içerisinde şehir için çalışacaklarını belirtti.

  • Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı
    13:29 Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı

    Karaman Belediyesi tarafından yapılan yeni hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tam kapasiteli ve modern tesis, hayvan yetiştiricilerine hizmet verecek.


Advertisement