New York Borsası Karışık Seyirle Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

New York Borsası Karışık Seyirle Açıldı

New York Borsası Karışık Seyirle Açıldı

NEW New York borsası, petrol fiyatlarındaki artışın beklentilerin altında gelen makroekonomik veriyle dengelenmesiyle güne karışık seyirle başladı.

01.12.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW New York borsası, petrol fiyatlarındaki artışın beklentilerin altında gelen makroekonomik veriyle dengelenmesiyle güne karışık seyirle başladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 39,14 puan (yüzde 0,20) artışla 19.162,72 puandan, Standard & Poor's 500 Endeksi de 1,08 puan (yüzde 0,05) yükselişle 2.199,89 puandan açıldı. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 7,80 puan (yüzde 0,15) değer kaybıyla 5.315,88 puana geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, 26 Kasım ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 17 bin kişi artarak 268 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi 253 bin düzeyindeydi.

Dün OPEC'in Viyana'daki olağan toplantısında üretim kısma kararı almasının ardından petrol fiyatlarındaki yükseliş bugün de devam etti.

Borsanın açıldığı saatte, ABD'de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 2,8 artışla 50,82 dolardan, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı da yüzde 2,9 yükselişle 53,37 dolardan işlem gördü.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi New York Borsası Karışık Seyirle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement