New York Borsası Sert Düşüşle Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

New York Borsası Sert Düşüşle Açıldı

NEW New York borsası, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararıyla haftanın son işlem gününe sert düşüşle başladı.

24.06.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW New York borsası, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararıyla haftanın son işlem gününe sert düşüşle başladı.

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 484,24 puan (yüzde 2,69) azalarak 17.526,83 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 51,93 puan (yüzde 2,46) düşerek 2.100,62 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 181,32 puan (yüzde 3,69) azalışla 4.728,72 puan oldu.

Brexit kararının ardından petrol fiyatları ve İngiltere piyasasında faaliyet gösteren ABD merkezli uluslararası yatırım bankalarının hisselerinde de sert düşüş görüldü.

Borsa açıldığı saatte, ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 5 azalışla 47,61 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 5,2 düşüşle 48,26 dolardan işlem görüyordu.

Citigroup'un hisseleri güne yüzde 8'lik değer kaybıyla başlarken, Morgan Stanley yüzde 7, Goldman Sachs ve Bank of America'nın hisseleri yüzde 5'er ve JP Morgan Chase'in hisse başına değeri yüzde 4,8 düştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi New York Borsası Sert Düşüşle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.


Advertisement