New York Borsasında Düşüş - Son Dakika
Ekonomi

New York Borsasında Düşüş

New York Borsasında Düşüş

Fed kararlarının ardından New York Borsası satış ağırlıklı bir seyrediyor.

28.01.2015 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York Borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından satış ağırlıklı bir seyir izliyor.

Fed kararların açıklanmasının ardından düşüşe geçen Dow Jones endeksi TSİ 22.30 surlarında 92 puan (yüzde 0,53) azalışla 17.295,21 puana, Standard & Poor's 500 endeksi de 15,69 puan (yüzde 0,77) kayıpla 2.013,86 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji endeksi de 19,09 puan (yüzde 0,41) değer kaybederek 4.667,62 puan oldu.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bugün biten toplantısının ardından açıklanan kararlara göre, Fed politika faizini artırmak konusunda "sabırlı" olmaya devam edecek.

FOMC toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, ABD ekonomisinin geçen yıl Aralık ayında gerçekleştirilen son toplantıdan bu yana sağlıklı bir hızda büyüdüğü ve işgücü piyasasının güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla iyileşmeye devam ettiği ifade edildi.

Hanehalkı harcamalarında ılımlı artış gözlendiği ve düşen enerji fiyatlarının tüketicilerin alım gücünü arttırdığı belirtilen bildiride, enflasyonun kısa vadede daha da düşebileceği beklentisine yer verilirken, bunun büyük oranda gerileyen enerji fiyatlarından kaynaklandığı kaydedildi.

Bildiride, düşen enerji fiyatlarının hanehalkının alım gücünü arttırdığı belirtilirken, zayıflayan küresel ekonomiye ilişkin herhangi bir değerlendirmeye ise yer verilmedi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi New York Borsasında Düşüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement