New York Derbisi Knicks'in - Son Dakika
Spor

New York Derbisi Knicks'in

New York’un iki takımını karşı karşıya getiren mücadelede gülen taraf 109-98’lik skorla New York Knicks oldu.

16.04.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslan Arroyo'suz dağıldı

NBA'de normal sezonun sondan bir önceki gününde New York'un iki temsilcisi, ezeli rakipler Brooklyn Nets ve New York Knicks kozlarını paylaştı.

Sezon içerisinde gösterdiği performansla play-off'un uzağında kalan Knicks, Barclays Center'da konuk olduğu rakibini 109-98'lik skorla geçmeyi başardı.

Mücadele karşılıklı sayılarla başlasa da kontrol ilk çeyreğin sonuna doğru New York Knicks'e geçti. İlk beşteki oyuncuların iyi oyununa kenardan gelenler de dahil olunca son iki dakikada 8-0'lık bir seri yakalayan Knicks, periyotu 29-18 önde kapattı. Ev sahibi Brooklyn, kalan 36 dakikada rakibinin yüksek şut yüzdesine ayak uyduramayınca farkı kapatma imkanı bulamadı. Soyunma odasına 55-43 üstün giden Knicks, son çeyrek başında da 83-67 önde olan taraftı. Konuk takım son çeyrek içerisinde farkı 20'nin üzerine kadar taşıdı. Knicks son dakikaları formalite icabı oynanan mücadelede farkın kapanmasına engel olarak ezeli rakibini bu sezon üçüncü defa mağlup etmeyi başardı.

Üç sayılık atışlarda %52.4, serbest atışlarda ise %85'le oynayan New York'ta oyuna kenarda başlayan Tim Hardaway Jr. 16 sayıyla takımının en skoreri olurken, Amare Stoudemire ve J.R. Smith 14 sayı kaydetti. Paul Pierce ve Kevin Garnett gibi tecrübeli isimlerin çok fazla süre almadığı Nets'te ise Marcus Thornton 24 sayı kaydetse de mağlubiyete engel olamadı.

Clippers rekorunu geliştirdi

Gecenin diğer maçında ise NBA'deki temsilcilerimizden Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Los Angeles Clippers, evinde Denver Nuggets'ı konuk etti.

Üçüncü çeyrek dışında oyunun kontrolünü elinde bulunduran ev sahibi Clippers, rakibini 117-105'le geçerek kulüp tarihinde ilk defa bir sezonda 57 galibiyet aldı. Los Angeles temsilcisi bu galibiyetle Batı Konferansı'ndaki ikincilik iddiasını da sürdürdü. Clüppers, son gece oynayacağı Portland Trail Blazers'ı mağlup eder, Oklahoma City Thunder da Detroit Pistons'a kaybederse, pla-off'lara ikinci sıradan girecek.

Bu sezonki 16. Teknik faulünü alarak otomatikman bir sonraki maçta oynamama cezası alan Clippers'ın yıldızı Blake Griffin maçı 24 sayıyla tamamlarken, 18 dakikanın üzerinde sahada kalan Hidayet 6 sayı, 4 ribauntluk katkı yaptı. Konuk takımda ise Kenneth Faried 21 sayıyla oynadı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor New York Derbisi Knicks'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement