New York'ta "Bilinçli Gençlik Konferansı" - Son Dakika
Güncel

New York'ta "Bilinçli Gençlik Konferansı"

New York Başkonsolos Yardımcısı Özgür: ''Sesimizin daha gür duyulması, çıkarlarımızı daha iyi takip edebilmemiz, bazı konularda bize atfedilen asılsız iddiaları çürütmek ve bu iddialara karşı koyabilmek için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var''

09.11.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin New York kentinde "Milli ve Manevi Değerlerimizin Savunulması ve Gençliğin Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camii Derneği ile Türk Amerikan Gençlik ve Eğitim Vakfı'nın (TAGEV) ortaklaşa düzenlediği konferansa New York Başkonsolos Yardımcısı Reyhan Özgür, New York Din İşleri Ataşesi Hasan Molluoğlu, Washington Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak, TADEV Başkanı Ayhan Özmekik, Eyüp Sultan Camii Derneği Başkanı İbrahim Şen, Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA) Başkanı Mehmet Toy ile ABD'de yaşayan Türk toplumunun ileri gelenleri ile davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TAGEV yönetim kurulu üyesi Hamza Serhat Özcan, ABD'ye eğitim amacıyla yılda yaklaşık 12 bin öğrencinin geldiğini ve Türkiye'nin ABD'ye en çok öğrenci gönderen 10. ülke olduğunu söyledi. TAGEV'in kuruluş amacının, bu öğrencileri bir çatı altında toplamak olduğunu belirten Özcan, "ABD'nin ilk ve tek Türk Gençlik Derneğiyiz. Amerika'daki gençlerimizi bir çatı altında toplamak ve enerjilerini toplum için harcamalarını sağlamak istiyoruz. Uluslararası platformlarda söz sahibi olabilecek, özgüveni tam, köklerinin farkında olan, bilinçli, tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen gençler yetiştirmeyi kendimize düstur edindik ve bu yolda hızla ilerliyoruz" diye konuştu.

New York Başkonsolos yardımcısı Reyhan Özgür ise yaptığı konuşmada, geçmiş yıllara oranla Türk toplumunun ABD'de oldukça iyi bir noktada olduğunu belirtti. Birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi için daha çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Özgür, "Sesimizin daha gür duyulması, çıkarlarımızı daha iyi takip edebilmemiz, bazı konularda bize atfedilen asılsız iddiaları çürütmek ve bu iddialara karşı koyabilmek için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizler için önemli olan, farklılıklarımızı bir yana koyarak, devlet meselelerinde birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından geçilen konferansta konuşmacı olarak davet edilen Washington Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak, milletlerin geleceğinin, gençlerin yetişme tarzlarına bağlı olacağını söyledi. Çolak konuşmasında şunları kaydetti:

"Gençlerimiz bizim, millet varlığımızın gelecekte var olmasını mühim kılacak en büyük sermayemizdir. Millet varlığımız gençlerimize bağlıdır. Milletin geleceği hangi tür gençlerle varolacaktır? Uyanık, şuurlu, bilgili gençlik yetiştirebilirsek ancak o zaman biz huzur içerisinde millet varlığımızı geleceğe taşıyabiliriz. Geleceğe, gençlerin uyanıklığında uzanmamız gerekmektedir."

Konferansın bir diğer konuşmacısı ATAA Mütevelli Heyeti üyesi Avukat Günay Övünç ise Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları hakkında genel bilgiler verdi. Her geçen yıl Ermenilerin Amerika'daki lobisinin azaldığına dikkat çeken Övünç, "Ermeni Tasarısı, Amerikan Meclisi'nin Dışişleri Komitesi'nde eskiden 44'e 4 geçerdi. Ama son senelerde bunu çok değişti. 2008'de 26'ya 21 geçti. 2011'de ise 23'e 22 ile geçti. Ermeni Tasarısı, komitede kaybetmeye o kadar yaklaştı ki bu tamamen Türk-Amerikan toplumun uyanmasıyla sağlanmıştır" diye konuştu.

-Konferansta Kuran ziyafeti-

Öte yandan New York, New Jersey ve Washington'dan  konferansa davet edilen cami imamları, konuşma aralarında Kuran-ı Kerim okudu. Türk toplumunun yanı sıra ABD'de yaşayan Azeri vatandaşların da katıldığı gecede, konuşmaların ardından yemek verildi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta 'Bilinçli Gençlik Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement