New York'ta "Mehteranlı" Türk Günü Balosu - Son Dakika
Güncel

New York'ta "Mehteranlı" Türk Günü Balosu

NEW Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) düzenlediği Türk Amerikan Kültür Festivali'nin galası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliği'nin de katılımıyla New York'ta gerçekleşti.

16.05.2015 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW  Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) düzenlediği Türk Amerikan Kültür Festivali'nin galası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliği'nin de katılımıyla New York'ta gerçekleşti.

Sheraton New York Times Meydanı Oteli'ndeki galanın açılışında, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, TADF Başkanı Atilla Pak ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov konuşma yaptı.

New York'ta bu yıl 34'üncüsü gerçekleşecek olan geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nün önemine dikkati çeken Büyükelçi Çevik, "Türk Amerikan toplumunun kıymetli mensupları, hangi siyasi görüşü taşırsak taşıyalım, hangi dini inancı benimsersek benimseyelim, hangi etnik kökenden gelirsek gelelim, büyük bir milletin ferdi olduğumuz için gurur duymalı, birlik ve beraberliğimizi her zamanki gibi korumalıyız" diye konuştu.

Türk Günü Yürüyüşü'nün, Türk toplumunun çözülmez varlığını dünyaya göstermek için önemli fırsat olduğunun altını çizen Başkonsolosu Yalçın da "Yarın dünyanın en önemli merkezlerinden olan New York sokaklarında taşıyacağımız bayraklarımız gururla dalgalanacaktır. Mehter takımımızın ihtişamı göz kamaştıracaktır. Soydaş, akraba ve kardeş toplumlar da bizlerle birlikte kol kola yürüyüşümüze katılacaktır. Bu görkemli tören, birlik ve beraberliğimizin, hangi görüş ve düşünceden olursa olsun toplumumuzun çözülmez varlığını dünyaya göstermek için önemli bir vesiledir" dedi.

TADF Başkanı Pak ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelen mesajları davetlilere okudu.

Programda sahne alan sanatçılar İzzet Yıldızhan, Murat Çelik ve Hayal'in yanı sıra TSK Mehteran Birliği ile Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübüne bağlı halk oyunu ekibi de performanslarıyla geceye renk kattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta 'Mehteranlı' Türk Günü Balosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement