New York Times'dan 'Haddini Bil' Diyen Erdoğan'a Cevap - Son Dakika
Güncel

New York Times'dan 'Haddini Bil' Diyen Erdoğan'a Cevap

New York Times\'dan \'Haddini Bil\' Diyen Erdoğan\'a Cevap

New York Times gazetesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gazeteye yönelik yaptığı "haddini bil" eleştirilerine yanıt verdi: Türkiye'nin 'baş basın eleştirmeni' Erdoğan.

28.05.2015 15:27  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye üzerinde karabulutlar" yazısı için eleştirdiği, "Edep dışı bir yazı ile 'Erdoğan'ın Türkiye'sinde bunlar oluyor' diye oradan göndermeyi yapmış adeta ABD'ye talimat veriyor. Niye duruyorsunuz diyor. Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin." dediği New York Times gazetesinden Cumhurbaşkanı'na cevap geldi. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteye yönelik yaptığı "haddini bil" eleştirilerine yanıt verdi.

"TÜRKİYE'NİN BAŞ BASIN ELEŞTİRMENİ"

Gazete "Türk Cumhurbaşkanı'na göre New York'tan yapılan eleştiri yayımlanmaya uygun değil" " başlıklı yazısında, "Başbakanlık ofisinden yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta da yeni ve resmi olmayan bir rol üstlenmiş gibi görünüyor: Türkiye'nin baş basın eleştirmeni" diye yazdı.


"AĞZINA GELENİ SÖYLEDİ, EDİTÖRLERE 'ÜCRETLİ ŞARLATANLAR' DEDİ"

Robert Mackey imzasıyla yayımlanan yazıda şu ifadeler yer aldı: "Türk basınında hakaret olarak algıladığı ifadelere ve dış basındaki eleştirel başyazılara öfkelenen Erdoğan, bu hafta Amerikan muhafazakarlarının senaryolarından bir sayfa ödünç alarak, New York Times için üç gün boyunca ağzına geleni söyledi. Çarşamba günü yaptığı seçim konuşmasında da gazetenin editörlerine 'ücretli şarlatanlar' dedi."

"ERDOĞAN, HÜRRİYET'İN MANŞETİNİ GİZLİ TEHDİT OLARAK ALGILADI"

Mackey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hürriyet gazetesinde eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2012 yılında yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçildiğini ve daha sonra idam cezasına çarptırıldığı haberine sinirlendiğinin anlaşıldığını yazarak "Erdoğan bu başlığı gizli bir tehdit olarak algıladı. Bu hafta da Türkiye'nin işine karıştığını belirttiği New York Times'a 'haddini bilmesi' gerektiğini söyledi" diye yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel New York Times'dan 'Haddini Bil' Diyen Erdoğan'a Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • kaan: Erdogannin yanlislari da vardir fakat bi gavurun gazetesinin bizim ulkemizin her ne olursa olsun cbaskanina boyle sozler sarf etmesi affedilemez 49 53 Yanıtla
  • SAVAS: CAKMA DÜNYA LIDERI SEN KIMSIN ALAY KONUSU OLDUN DÜNYADA 29 17 Yanıtla
  • hazal: Uzun adamin boyunun ölçüsünü almışlar 7sindede biz alicaz halk olarak 20 19 Yanıtla
  • insan olun: oyle bir zaman gelecek tayyip erdogani mumla ariyacaksiniz degerini kaybedince anliyacaksiniz 15 22 Yanıtla
  • ...: rezil olduk dünyaya 14 22 Yanıtla
  • cafer: oylar.c.h.p.vicdanım.rahat 12 23 Yanıtla
  • ali veLİ SELAMİ: SAYIN CUMHURBAŞKANIM BU KONUDA HAKLISINIZ VE SİZİNLEYİZ . 13 21 Yanıtla
  • ulkuculer: Fazla zıplama RTE. Başkası olsa cumhurbaskanina canım feda ama RTE orda oldukça tirnagimi vermem. 21 10 Yanıtla adanalıyık: senden şüpheliyim 4 1
  • YETKIN FERRAH: Bu işin şakası yok dünya yi düşman etti bize kime hizmet efiyor bilen varmi 20 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement