Neyse Ki Bu İsimleri Seçmemişler! - Son Dakika
Teknoloji

Neyse Ki Bu İsimleri Seçmemişler!

Neyse Ki Bu İsimleri Seçmemişler!

Bugünün canavar cihazının ilk modelleri için yıllar önce tartışılan isimler, "neyse ki bu isimleri seçmemişler" dedirtiyor!

22.08.2016 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilinmeyen tüm Xbox isimleri burada...

Kimi zaman, günümüz cihazlarının ataları hakkında birçok bilgi sızıyor teknoloji dünyasına. İşte o bilgilerden birisi daha, herkesi şaşırtmayı başardı.

İlk Xbox'ın üretim ekibinden Seamus Blackley'in dile getirdiği konu, ilk Xbox için ortaya atılan envai çeşit ismin gün yüzüne çıkmasına sebep oldu. Kendisinin dile getirdiği isimlerse fazlasıyla zorlayıcı. Blackley'in sözünü ettiği isimler şu şekilde sıralandı; "X-11, Windows Entertainment Project (WEP), Midway, FACE (Full Action Center), MITH (Microsoft Interactive Theater), R&R (Reality and Revolution) ve CPG (CyberPlayGround)." Ekibin son olarak hemfikir olduğu isimse "DirectX Box" olmuş ve nihayetinde, bu isim üzerinde çalışarak Xbox adını kullanmaya karar vermişler. Blackley'e göre isim konusu fazlasıyla zamanlarını almış ama tüm ekip ortaya çıkan isimden memnun kalmış.

Eğer firma vakti zamanında ilk konsoluna Xbox One ismini vermiş olsaydı, kim bilir yeni konsolun ismi ne olacaktı! Ayrıca Xbox One'nın ismi de son anda değiştirilmiş; bir önceki satış ismi "BLIP" olarak düşünülmüştü.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Neyse Ki Bu İsimleri Seçmemişler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement