Niasse: Dünya Markası Olmak İstiyorum - Son Dakika
Spor

Niasse: Dünya Markası Olmak İstiyorum

Niasse: Dünya Markası Olmak İstiyorum

Akhisar Belediyespor'da forma giyen Baye Oumar Niasse, ilerleyen yıllarda en iyi 10 futbolcu arasına girip, dünya markası olmak istediğini söyledi.

01.04.2014 14:14  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig takımlarından Akhisar Belediyespor'da forma giyen Baye Oumar Niasse, ilerleyen yıllarda en iyi 10 futbolcu arasına girip, dünya markası olmak istediğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun TamSaha Dergisi'ne konuşan Niasse, Akhisar Belediyespor'a transferinde Senegalli İbrahima Sonko'nun çok büyük bir etkisi olduğunu belirterek, "Kendisi beni yakından tanıyordu ve yeteneklerimi, yapabileceklerimi biliyordu. Beni Hamza hocaya önermiş. Hamza hoca da bu öneriyi kabul edip sezon başında denemek için antrenmanlara çağırdı. Antrenmanlarda da beğenilince transferim gerçekleşti" dedi.

"HAMZA HOCA BENİM İÇİN BABA GİBİ"

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun çoğu maçta kendisine farklı görevler verdiğini vurgulayan Niasse, "Bazen hücumun en ilerisinde oynuyorum. Bazen maç içinde sık sık kanatlarda görev yapıyorum. Bazen de forvet arkası pozisyonda oynuyorum. Kendisi benim daha iyi bir futbolcu olmamı istiyor. Farklı bölgelerde oynayarak tecrübe kazanıyorum ve kendime bir şeyler katıyorum böylelikle. Her zaman hızımı takımım için kullanmaya çalışıyorum. Gol atılacak bir durumda gol atmaya, asist yapılacak bir pozisyonda da asist yapmaya çalışıyorum. Hamza hocayla antrenmanların öncesinde ve sonrasında sık sık konuşuyoruz. Hemen hemen her antrenman öncesi ya da sonrası çalışma odasına gidiyorum. Benimle yakından ilgileniyor. O yüzden kendisi burada benim için bir baba gibi" diye konuştu.

"BAŞARABİLECEK KAPASİTEMİZ OLDUĞUNU DA BİLİYORUM"

Niasse hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak olduğunu ifade ederek, "Kulübün tüm bireyleri ve taraftarlar olarak bu durumun farkındayız ve bunu gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Başarabilecek kapasitemiz olduğunu da biliyoruz. Bana göre sezonun son beş maçı bu açıdan çok belirleyici olacak. Diğer taraftan bunu gerçekleştirerek Akhisar tarihine geçen isimler arasında yer almak istiyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ KENDİME YAKIN BULUYORUM"

Şu an ligdeki en iyi oyunculardan biri olmadığını vurgulayan Niasse, "Ama olur da ileride A Mili Takım'da oynayabilirsem, en iyilerden biri olacağıma inanıyorum. Türkiye'yi ve buradaki taraftarları kendime çok yakın buluyorum. A Milli Takım'da oynayabilirsem iyi işler çıkarabileceğimi hissediyorum içimden. Dolayısıyla kariyerimin yanı sıra duygusal olarak da bu forma altında oynamak istiyorum. Türkiye'de taraftarların takım maç kazandıktan sonraki coşkusu apayrı. Bir futbolcu olarak böyle bir şeye tanık olunca onları daha da mutlu etmek istiyorsunuz. Ben de Akhisar'dan sonra aynı coşkuyu A Milli Takım taraftarlarına tattırmak istiyorum. Eğer olur da bir gün ay-yıldızlı forma altında oynayabilirsem, elimden geleni sonuna kadar sahaya yansıtacağımı biliyorum" dedi.

"ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMAM GEREKLİ"

Kariyerimde her zaman hangi lig olursa olsun o ligin en iyi takımlarında mücadele etmek istediğini söyleyen Niasse sözlerini şöyle tamamladı: "Hedefim önümüzdeki 6-7 yıl içinde dünyanın en iyi 10 futbolcusundan biri olmak, bir dünya markası haline gelmek. Neden olmasın ki? Ancak bunun için çok ama çok çalışmam gerektiğini son derece iyi biliyorum. Bir gün, FIFA Yılın Oyuncusu Ödülü'ne de sahip olmayı çok istiyorum ayrıca. Tabii ki bunu gerçekleştirmek oldukça zor ama asla imkansız değil. Yapabileceğimi düşünüyorum. Sadece çok ama çok çalışmam gerekli."

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Niasse: Dünya Markası Olmak İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement